· · Komentari: 0
rešenje

Kako najlakše ukloniti MASNE FLEKE na zidu nakon kuvanja? Tri rešenja koja zaboravljamo

Poznate su nam masne fleke na zidu kod šporeta nakon kuvanja i prava muka da ih se rešimo.

1640251323_72b2003af6bdcaefee09c520c7539b46cdf7d418.jpg
Foto: Deposit

Što mrlje duže stoje to ih je teže ukloniti, a sigurno nakon kuvanja ne posežete odmah za krpom i brisanjem. Međutim, postoje načini koji će izvući masnoću i omogućiti da se rešite svih mrlja.

Lak za kosu

Lak za kosu ima mnogo primena van osnovne koristi. Jedna od primena je i uklanjanje masnoće. Savetuje se da mrlje na zidu poprskate lakom za kosu, pa prebrišite masna mesta suvom krpom.

Pročitajte još: ORASI su GLAVNI SASTOJAK mnogih posnih jela: Kako da na najlakši način OČISTITE ovo koštunjavo voće?

Sirće

Dovoljni su vam samo sunđer i alkoholno sirće. Time istrljajte masne mrlje sve dok više ne budu vidljive. Nakon toga čistim sunđerom nežno uklonite ostatke sirća sa zida, a na kraju zid obrišite suvom krpom i ostavite da se osuši.

Kukuruzni skrob

Napravite mješavinu od vode i kukuruznog skroba. Smesu razmažite po masnoći na zidu. Ostavite tako da deluje neko vreme, dok upije masnoću. Kad odstoji pažljivo skinite vlažnom krpom.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.