Oglas
· · Komentari: 0

Pet saveta za savršene palačinke: Važno je koliko puta ćete da ih okrenete

Palačinke ipak zahtevaju malo pripreme

1699002275_fc6605a7c6511bc5df5536dd426706fedc35876c.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada vam se jede nešto slatko nema ništa bolje od palačinki. Ovu poslasticu jedemo od detnjistva, a sprema se u mnogim zemljama. Francuzi ih spremaju kao i mi, tanke i prozračne, a probajte i najpoznatiju francusku tortu od palačinki. One mogu da se jedu sa slanim i slatkim nadevima, a ako se odlučite za slani, palačinku možete i da ispohujete. One nisu teške za pripremu, ali tajna savršenih palačinki je u načinu pripreme. Predstvaljamo vam 5 saveta koji će vam pomoći da ih savršeno pripremite i da izbegnete neke uobičajene greške.

1. Priprema testa 

Testo za palačinke treba da bude glatka i bez grudvica. U suprotnom gluten nastavlja da se razvija i palačinke će biti tvrde. U odvojenoj posudi pomešajte mokre, a onda im dodajte suve sastojke i lepo sjedinite. Sastojci moraju da budu sobne temeprature.

2. Ostavite testo da se odmori

Ako želite da palačinke ispadnu savrešno onda ostavite testo da odstoji bar pola sata. Molekuli skroba u brašnu apsorbuju tečnost u testo, a to rezultira gušćim i ukusnijim palačinkama.

3. Kako se prže palačinke

Vodite računa da je tiganj dobro zagrejan, ali ne sme da bude vruć. Ako ne možete da procenite sipajte malo testa za palačinke da vidite da li se tiganj dovoljno zagrejao. 

4. Temperatura 

Na jakoj vatri nećete brže ispržiti palačinke, a još jedna mana je što se tada prže neravnomerno, pa će biti gumene. Ako želite da napravite palačinke koje imaju zlatnu spoljašnost, a da su iznutra mekane i ispržene, onda je srednja temperatura idealna. 

5. Okrenite palačinke samo jednom 

Kada pržite palačinke dovoljno je da ih okrene samo jednom, a pravi trenutak za to je kada mehurići koji se pojave u jednom trenutku punku. Ako ih okrenete previše puta, mogu da se slome i izgube teksturu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas