Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

U ovom koraku je GREŠKA: Šta treba uraditi da PALAČINKE ne ostanu žive?

Koji god recept da koristite, ovu grešku treba da izbegnete.

1641045115_pancakes-g50950d39f_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ponekad i pored svih torti i kolača, rolata i kremova, najviše priželjkujemo "dobre, stare" palačinke.

Recept za dobro testo je vrlo jednostavan: jaja, brašno, mleko ili voda, malo soli i - spremno je za prženje. Naravno, mnoge domaćice će reći da je obavezna kisela voda ali, ruku na srce, palačinke mogu da ispadnu vrlo lepe i bez nje.

Pročitajte još: Kako sprečiti nadimanje? Tajna je u VRSTI PASULJA i načinu PRIPREME

Jedna od tajni veštih kuvarica je i da dodaju malo praška za pecivo, ali ni to nije obavezno. Ista je situacija i sa uljem - neke stavljaju ulje u testo, druge samo u tiganj, pomalo, pred svaku palačinku. Ali zašto nekad ne ispadnu žilave, kakve god da sastojke stavimo u testo?

Odgovor je prost, a malo njih ga zna - zato što ste previše dugo mutili testo!

Tako se najčešće prevare oni koji nemaju mnogo iskustva, pa veruju da treba uložiti što veći trud kako bi palačinke bile bolje.

Istina je, zapravo, da se dugim mućenjem razvija više glutena u testu i da zbog njega palačinke budu žilavije. Poenta je u nečem sasvim drugom - treba da ovlaš umutite viljuškom jaja sa malo soli, dodate mleko i onda brašno, pa izmešate samo toliko da ujednačite masu.

Ostavite je da kratko odstoji, pa onda dodajte vodu po želji i neće biti grudvica pa ni potrebe za dugim mućenjem. Kad ih ispržite, palačinke će biti meke "kao duša".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas