· · Komentari: 0
KORISNO

TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

Turski šot protiv korone zaludeo je turiste ove sezone

1622186303_turski-sot-1.jpg
Foto: A.M.

Turci se uveliko vakcinišu, ali dok u ovoj zemlji svi spremni čekaju imunizaciju setili su se tradicionalnog načina borbe protiv virusa.

Pročitajte još: Nova usluga u Turskoj: Svaki turista dobija ličnog asistenta! (FOTO)

"Turski šot protiv korone" jemhit među turistima u Antaliji, anreč je o maloj, rakijskoj čašici sa narandžastim sadržajem. 

Šta je turski šot?

- Taj gutljaj sadrži đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice. Pije se dva puta dnevno posle jela i garantuje imunitet i zaštitu disajnih puteva - kaže Ozlem Donmez, vlasnica prve vegetarijanske kafane u Turskoj.


Foto: A.M.

Kada je pre pet godina otvorila kafanu svi su se čudili što pokreće biznis osuđen na propast i sa nepoverenjem gledali u njene proizvode. Sada svi trče kod nje i traže "dugin lek".

Da li ste čuli za "dugin lek"?

- Dugin lek su namirnice u boji duge. Recimo, belo je kokos koji je snažan antioksidans, žuto su limetr, narandžasto šargarepa, crveno je beri voće, braon svež kakao, plavo borovnice. Sva ova hrana se jede sveža i uz određene začine i dodatke postaje super hrana koja je odlična prevencija protiv korone - zaključuje Donmez.


Foto: A.M.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.