· · Komentari: 0
POBEDA

Ovo je grad koji je proglašen NAJBOLJIM ZA ŽIVOT! A ovi kriterijumi su presudili

Tokio je na vrhu liste najboljih gradova na svetu sudeći po mišljenju časopisa "Global Finance".

1610360133_Depositphotos_12821498_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Japanska prestonica stala je ispred Londona, Singapura i NJujorka i završila na prvom mestu na osnovu niza faktora koji se koriste za određivanje grada koji ima najviši kvalitet života.

Pročitajte još: Posle aranžmana "PUT za NIGDE": Tajland traži pomoć od Tindera

U proračunima su korišćene brojke smrtnih slučajeva od COVID-19, koje su dalje sabirane sa drugim faktorima kako bi se pokazala važnost ovog grada. Ova metrika je korišćena zajedno sa ekonomskom snagom, istraživanjem i razvojem, kulturnom interakcijom, životnom sredinom, dostupnošću i BDP-om po glavi stanovnika.

Foto: Depozit

Visoki životni standard u Tokiju delimično je bio posledica japanskog odgovora na COVID-19, koji je podrazumevao zatvaranje granica i odlaganje Olimpijskih igara - dok su drugi gradovi pali odmah sa liste zbog toga kako je pandemija uticala na njih. U prvih 10 gradova bili su Milano (sada 40.), Barselona (38.) i Madrid (35.).

Pročitajte još: OTKRIVAMO - ODLUKA PADA DO MARTA: Srpski turisti će na leto 2021. moći u Grčku po "kiparskom modelu"

COVID-19 je takođe uticao i na ostatak, jer su gradovi Istočne Azije dobro prošli na ovogodišnjoj listi. Seul je na osmom mestu, dok je London propustio prvo mesto zbog nivoa smrtnih slučajeva i infekcija.

"Global Finance" magazin je takođe među prvih 10 gradova uvrstio Melburn, Frankfurt, Pariz, Berlin i Sidnej.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.