Oglas
· · Komentari: 0

LAUŠEVO PISMO GLOGIJU: "Čuo sam za tvoju bolest, čekam te"

Reči Žarka Lauševića posvećene Nebojši Glogovcu danas posebno bole.

1700055945_20180222232234_256127.jpg
Foto: ATA images
Oglas

Legendarni glumac Žarko Laušević preminuo je danas u 63. godini nakon teške bolesti.

Uveliko se komentariše da se priključio "nebeskoj sceni", gde ga čekaju velikani domaćeg glumišta koje smo izgubili proteklih godina, među kojima je, između ostalih, i njegov prijatelj, Nebojša Glogovac od koga se pre pet godina oprostio dirljivim pismom.

Sreda, 11. februar 2018.

Dragi Glogi,

Čitam tvoju poruku od pre neki dan:

- Znam da će biti dobro… Pričaćemo… Samo malo da prođe ovo ludilo… Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva…“ Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno.

Rekao si: „Radićemo sigurno, ili ovde ili tamo“. Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: "Dobio sam nagradu u Londonu!“. Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala.

Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje "Hadersfilda“. I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video. Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila: "Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!“.

"Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?“ – promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja.

„Nebojša Glogovac…“ – skrušeno mi priznade. Zagrlih je.

„Pa, on je i za mene najbolji glumac“ – priznah i ja njoj.

Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu.

Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo… ili ovde ili tamo.

I čekam da se čujemo… za vikend.

Tvoj Žarko.“

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas