· · Komentari: 0
POTRESNA ISPOVEST

"MOLILA SAM GA DA ME UBIJE": Ceca Kitić 6 godina krila da je ŽRTVA NASILJA

Najbolja rukometašica na svetu svih vremena Svetlana Ceca Kitić osim blistavom sportskom karijerom, privlačila je pažnju medija i turbulentnim ljubavnim životom.

1638474495_45671_cecakitic02062020_f.jpg
Foto: Ž. Knežević

Srpska rukometašica Svetlana Ceca Kitić gostovala je u emisiji "Redakcija" i otkrila detalje nasilja koje je doživela u svom trećem braku.

"Prvo me je bilo jako sramota"

"Čini mi se da svake godine ima sve više žrtava. I sama sam bila žrtva nasilja i znam koliko mi je snage trebalo da to kažem i priznam. Žrtve često imaju osećaj krivice da su one krive. Ima tu dosta osuda, nerazumevanja i seljačkih priči", započela je.

Pročitajte još: MEGAN MARKL ODNELA POBEDU: Ovu priču o njoj novine nisu smele da objave, a sada će SKUPO PLATITI (FOTO)

Kako je samo objasnila, bilo joj je potrebno dosta vremena da istupi i prizna da je žrtva nasilja.

"Trebalo mi je dosta vremena da ja to javno kažem. Do kraja života vam ostane trauma i to nikada ne zaboravljate. Kad sam počela da pričam o tome, osetila sam veliko olakšanje. O tome treba pričati i to nije sramota. Prvo me je bilo jako sramota. Nepisano je pravilo da kad nastupi prvi udarac da će se to nastaviti. Imala sam tu ludu sreću da sam imala i svoj posao i svoj novac, pa nisam zavisila od siledžije sa kojim sam bila", rekla je.

Nasilje koje traje godinama

Nasilje koje je trpela je eskaliralo do te mere da je bivšeg supruga molila da je ubije.

"Nasilnici su dobro skriveni, od tako velike ljubavi dođete do toga da vas toliko tuče da mislite da će vas ubiti. Na kraju je došlo do toga da sam mu rekla: 'Ubij me više, ja neću ostati sa tobom'. Nisam imala rešenje, to su momenti kad se potpuno povučete u sebe, postanete prava žrtva. To je trajalo pet, šest godina. To je ta sramota da se razvedeš, pa zbog deteta, to mi je bio treći brak i trudila sam se svim silama da ga spasim. Deca znaju, Mara mi je spasila život jednom. Nasilje je nešto čega se ja više ne stidim i otvoreno razgovaram sa decom, moraju da znaju da nisu same", ispričala je Ceca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.