Oglas
· · Komentari: 0
TAJNE

Ovo niste znali o Džejmsu Dinu: Imao je 24 godine kada je poginuo, a dva sata pred smrt stiglo mu je upozorenje!

Džejms Din, preminuo je 30. septembra 1955. godine u saobraćajnoj nesreći

1612874446_New-Project.jpg
Foto: Youtube printscreen/James Dean
Oglas

Jedan od najpoznatijih ih najlepših glumaca tadašnjeg vremena, doživeo je saobraćajnu nesreću usled koje je preminuo, pred samu premijeru filma "Buntovnikbez razloga".

Pročitajte još:Da li je Samanta kriva za raspad serije "Seks i grad"?

Bio je prvi američki tinejdžer, a sada šest decenija nakon njegove smrti, pojavili su se nepoznati detalji iz njegovog života. Ono što sigurno niste znali je da su Džejms Dina od 9 godine, odgajili teča i tetka, nakon smrti majke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Dean (@jamesdean)

Dok se ljuljao na trapezu u ambaru kao dete, uspeo je da izbije sebi dva zuba, pa je od malena imao prednje protetičke zube. Kada je odrastao, svoje prijatelje voleo je da iznenadi, vađenjem prednjih zuba, to ga je veoma zabavljalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Dean (@jamesdean)

Prvu ulogu ostavrio je u reklami za sok, a filmsku karijeru uspeo je da ostvari u svega tri film. Uz odobrenje Džona Stajnbeka, Kazan daje ulogu Dinu u filmskoj adaptaciji Stajnbekovog epskog romana „Istočno od raja.“ Sledeće što Din snima jeste „Buntovnik bez razloga,“ i „Džin“ u kome su glumili i Elizabet Tejlor i Rok Hadson. I drugi filmovi su bili u pripremi, ali Din umire pre nego što ih je snimio.

Bio prvi glumac koji je posthumno nominovan za Oskara

Kažnjen je za brzu vožnju dva sata pre svoje smrti. Posle podne 30. septembra 1955. Din je vozio svoj potpuno novi Porše Spajder na trku u Salinasu u Kaliforniji i policajac mu je naplatio kaznu što je vozio brzinom od 105 km/h u zoni gde je trebalo da vozi 90 km/h. Samo dva sata kasnije, Ford Tudor Sedan se sudara sa Dinom na raskrsnici današnjeg puta 46 i puta 41, na oko 130 km od Bejkersfilda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas