· · Komentari: 0

TUGA! Preminuo POZNATI GLUMAC kojeg su ispratile tri generacije gledalaca, u 70 godina dugoj karijeri (FOTO)

Din Stokvel, glumac nominovan za Oskara čija je karijera na filmu i televiziji trajala više od 70 godina, preminuo je u 85. godini.

1636457749_shutterstock_524316046.jpg
Foto: Shutterstock

Stokvel, poznat po ulogama u filmovima "Kvantni skok" i "Oženjen mafijom", preminuo je u subotu prirodnom smrću, saopštio je portparol porodice.

Bogata filmsa karijera

NJegova filmska karijera počela je 1945. godine. Te godine je glumio u tri filma, uključujući film Frenka Sinatre i Džina Kelija, "Anchors Aweigh". Dve godine kasnije, pojavio se u "Džentlmenskom sporazumu", filmu sa Gregorijem Pekom u glavnoj ulozi koji je osvojio Oskara za najbolji film.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Hughes (@ash.england)

Bio je nominovan za Oskara za sporednu ulogu u filmu "Oženjen mafijom".

Stokvel se takođe decenijama redovno pojavljivao na televiziji. Najvažnije, glumio je zajedno sa Skotom Bakulom u naučno-fantastičnoj TV seriji "Kvantni skok" koja je počela 1989.

Stokvel je kasnije postigao više naučno-fantastičnog uspeha kao lik koji se ponavlja u TV seriji „Battlestar Galactica“. NJegove druge glumačke zasluge uključuju "Prinuda" iz 1959. sa Orsonom Velsom, "Sinovi i ljubavnici" iz 1960. godine, klasik "Dugodnevno putovanje u noć", "Dina" iz 1984. i "Plavi somot".

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.