Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

KORONA ne štedi ni decu: Roditelji, ovo su PRVI ZNACI da je vreme da pozovete hitnu pomoć

Stručnjaci iz medicinskog centra Džon Hopkins iz Sjedinjenih Američkih Država upozoravaju da i deca mogu imati teže oblike korona virusa

1606773166_korona.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iako se u većini slučajeva čini da je ova bolest blaža kod male dece, roditeljima je važno da shvate da i deca mogu biti zaražena SARS-CoV-2, koronavirusom koji uzrokuje COVID-19, i mogu ga preneti drugima, savetuje pedijatar i stručnjak za zarazne bolesti Aron Majlston, medicinskog centra Džon Hopkins iz Orleansa, SAD.

Pročitajte još: Znate li zašto je Cezar rekao: "Kocka je bačena"?

Prema savetima stučnjaka sa medicinskog centra Džon Hopkins, roditelji treba odmah da potraže hitnu medicinsku pomoć ako primete sledeće znake upozorenja deteta:

  • Otežano disanje ili hvatanje daha
  • Nemogućnost zadržavanja tečnosti
  • Zbunjenost ili nemogućnost buđenja
  • Plavičaste usne

Pročitajte još: OČEKIVANO ILI NE: Ovo je NAJBOLJI LEK za prehladu!

U cilju sprečavanja zaraze virusom, doktori iz ovog medicinskog centra savetuju da je fizičko distanciranje dece od odralsih, koji mogu biti nosioci korona virusa, uključujući i članove porodice koji imaju rizične kontakte.

Pročitajte još: OBAVEZNO IH RADITE: Pravilne vežbe smanjuju bol u leđima!

Donosimo vam najznačajnije savete koji se odnose na održavanje distance:

  • Deca treba da se drže najmanje dva metra rastijanja od osoba van njihovog domaćinstva.
  • Proveriti da li u dnevnom boravku i školi deca imaju mogućnost održavanje neophodne fizičke distance 
  • Ograničiti igru sa drugom decom kako biste bili sigurni da deca pravilno nose maske.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas