Oglas
· · Komentari: 0
NOKTI

Lepi nokti ne "padaju s neba"! Ove sastojke VEĆ IMATE, poklonite im 5 minuta nege nedeljno

Redovnom primenom maski sačinjenih od prirodnih sastojaka, koje možete lako napraviti sami, vaše ruke će biti nahranjene, postaće glatke, meke i podmlađene, a nokti čvrsti i sjajni.

1609745513_lepacicaDEPOZIt.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ruke su nam, uz lice, najizloženiji deo tela, zimi trpe uticaje hladnoće i vetra, a nošenje rukavica i stalna dezinfekcija dodatno ih isušuju. Uz kožu, stradaju i nokti i zanoktice, i čini nam se da nikada nećemo postići negovan izgled šaka. Međutim, to nije tačno.

Pročitajte još: Ovako se pravi NAJJEDNOSTAVNIJA punđa: Trebaju vam samo dve gumice

Redovnom primenom maski sačinjenih od prirodnih sastojaka, koje možete lako napraviti sami, vaše ruke će biti nahranjene, postaće glatke, meke i podmlađene, a nokti čvrsti i sjajni. Naravno, način ishrane je veoma važan, te bi trebalo da unosite namirnice bogate vitaminima B i E, proteinima i kolagenom.

Piling ruku jednom nedeljno: Evo recepta
Bilo bi dobro da radite i piling ruku jednom nedeljno. Pomešajte malo meda sa krupnom solju i kokosovim uljem da dobijete gušću smesu, pastu. Nanesite je na ruke, utrljavajte, masažom, kružnim pokretima, pet minuta, zatim isperite mlakom vodom i namažite kremom.

Pročitajte još: Šljampavo, široko i udobno, a OVAJ detalj će biti NAJVAŽNIJI (FOTO)

Maska od maslinovog ulja

Pomešajte jednu, sitno izrendanu, šargarepu, kašiku kisele pavlake i kašičicu maslinovog ulja, tako da smesa postane homogena, pa je nanesite na ruke i ostavite da deluje 20 minuta. Na šake možete staviti peškir ili pamučne rukavice, da bi se dodatno ugrejale i lakše upile hranljive sastojke. Potom ih isperite mlakom vodom i nanesite kremu.

Dobro je poznato da je kokosovo ulje blagodet za nokte Foto: Depoziz

Maska od jogurta i kvasca

Još jedna maska od jestivih sastojaka je ona od jogurta i kvasca. U porcelanskoj posudi sjedinite kašiku jogurta sa kašičicom maslinovog ulja, pa dodajte 60 g narendanog svežeg kvasca. Dobijenu smesu ostavite da odstoji u frižideru pola sata, da bi se maska stegla. Zatim je stavite na ruke koje ćete potom umotati u aluminijumsku foliju. Ostavite je da deluje pet minuta, a zatim ruke isperite hladnom vodom i namažite ih kremom.

Maska od morske soli

Dobro znate da su vam nokti jači i brže rastu kada ste na moru. Priuštite im sličan doživljaj i kod kuće. U čaši tople vode rastvorite kašiku morske soli, dodajte četiri kapi joda i promešajte. Dobijenu tečnost utrljavajte vatom na nokte, više puta u toku dana, a nakon toga nemojte prati ruke bar pola sata, da bi što bolje delovala.

Pročitajte još: Kako biste vi reagovali? Porodica nije mogla da poveruje šta vidi na novogodišnjoj jelki? (FOTO)

Vrlo brzo nokti će prestati da se lome i listaju, a brže će i rasti. Odnegujte i zanoktice, kremom sačinjenom od mešavine kašičice maslinovog ulja, tri kapi eteričnog ulja lavande i kašičice gline. Utrljajte  je u zanoktice dva puta dnevno, pred izlazak i pre spavanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas