Oglas
· · Komentari: 0
ŠMINKA

Znate li u kakvom je stanju vaša šminka? Ako ne perete četkice i sunđere loše vam se piše

Istraživanje je pokazalo da 90 odsto žena nikada ne čiste sunđere i četkice kojim nanose šminku

Depositphotos_14439287_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Jedna žena je nedavno tužila poznatu kozmetičku kuću tvrdeći da je "zaradila" herpes nakon što je u parfimeriji isprobala njihov tester za određeni proizvod. Eto povoda da razmislite o tome u kakvom stanju je vaša šminka i da li vam preti opasnost da inficirate kožu lica.

Pročitajte još: Ne bacajte sunđer za puder kada se isprlja, jer postoji jednostavno rešenje

Koliko često kupujete šminku? Istraživači sa Univerziteta Aston istraživali su proizvode za ulepšavanje (maskaru, ajlajner i ruž) i došli do šokantnog procenta o broju proizvoda kontaminiranih bakterijama. Opasnost nam, na prvom mestu, preti od sunđera i četkica.

Foto: Depozit

Da zlo bude veće, čak 60 odsto ispitanica je reklo da ih koriste čak i kada im padnu na pod, a 90 odsto njih reklo je da ih nikada ne čiste. A, trebalo bi, i to svake druge sedmice, posle čega je neophodno i da ih potpuno osuše pre upotrebe.

Takođe, neophodno je i da vodimo računa o roku trajanja. Šminka kojoj je taj rok istekao veliki je izvor bakterija, pa tako i eventualnih infekcija.

Pročitajte još: Kako nanosite kremu na lice? Ukoliko to činite na POGREŠAN NAČIN, možete OŠTETITI KOŽU

Stručnjaci savetuju i da koristimo 70-procentni alkohol da bismo očistili kutijice u kojima se nalaze senke za oči i puderi, a upozoravaju i da ne držimo šminku u kupatilu! Zašto? Velika je verovatnoća da će proizvodi pokupiti buđ zbog vlage posle tuširanja i, što je najgore, na njih posredstvom vazduha mogu da dospeju i bakterije iz ve-ce šolje!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas