Oglas
· · Komentari: 0
SUPER MAŠINA

Narudžbine već počele: Ogromno interesovanje za "Tojotinu" ljutu papričicu (Foto/Video)

Počelo primanje porudžbina za " jaris GR" za isporuku tek krajem godine. Iz mesta do stotke za 5,5 sekundi

2020-yaris-gr-006.jpg
Oglas

Interesovanje za novu "Tojotinu" super mašinu "jaris GR" je ogromno, a narudžbine su već počele da se primaju iako će isporuka ove "ljute papričice" početi tek krajem godine!

Pri tome neće svi u Evropi moći među prvima da se registruju. "Tojota" je za početak odabrala samo najveća tržišta i pretprodaja, koja je zvanično počela, kažu ide kao alva iako je početna cena 33.200 evra što, priznaćete, nikako nije malo, pogotovo kada se radi o "jarisu".

Pročitajte još: Montiranje letnjih i zimskih guma postaje PROŠLOST

Ali, ne bilo kakvom "jarisu". Ova zujalica, ima trocilindrični motor od 1,6 litara radne zapremine ali on isporučuje, naravno, uz pomoć turbine čak 261 KS! To bi trebalo da "jarisu GR" omogući da od 0-100 km na čas stiže za sjajnih 5,5 sekundi!

Ovaj model je predvodnik u performansama potpuno nove palete "jarisa", a razvio ga je "Tojota Gazo rejsing" u partnerstvu sa Tomi Makinen rejsingom (Makinen je inače legenda svetskog relija). NJegove performanse, laka konstrukcija, dinamička ravnoteža i novi inteligentni sistem pogona na sve točkove "GR-four" ključne su karakteristike drumske verzije koje je predstavljaju kao moćnu osnovu budućeg "Tojotinog" takmičarskog vozila u Svetskom reli šampionatu.

U zavisnosti od lokalne strategije, "GR jaris" će biti pušten u prodaju u samo jednom nivou opreme visoke specifikacije, ali kupci će moći da biraju između dva opciona paketa -  kako bi u zavisnosti od afiniteta, mogli da dobiju tvrđe podešen automobil s naglaskom na brzu vožnju ili varijantu koja omogućava visoke performanse uz nešto više komfora. Više pojedinosti o opremi biće objavljeno naknadno.

Pročitajte još: Proizveden milioniti "Tesla" automobil

Kupci, za početak na odabranim evropskim tržištima mgu da registruju svoju porudžbinu putem onlajn platforme, putem of-lajn kanala komunikacije, kao i u kontaktu s lokalnim "Tojota "partnerom. Prve isporuke očekuju se krajem godine.

"Tojota" je potvrdila da će početna cena prilikom puštanja u prodaju za "GR jaris" biti 33.200 evra u Nemačkoj, ključnom tržištu za sportske automobile. Na drugim evropskim tržištima poreske stope i drugi činioci mogu imati uticaja na konačnu cenu.     

 

Foto:Promo

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas