Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

Ovo je razlog: Evo zbog čega se neke žene stide svojih nogu

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se žene stide svojih nogu

1610045792_Depositphotos_4236865_s-2019.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Prema rezultatima naučnog istraživanja, 9 od 10 žena je imalo nekih problema sa nogama, dok se svaka peta žena oseća neprijatno i postiđeno zbog toga kako joj noge izgledaju.

Pročitajte još: Previše ste popili i pojeli? Nutricionista savetuje DVA proverena recepta

Budući da im se noge ne sviđaju, 12 odsto žena često sakriva svoje noge pred drugim ljudima, jer ih je sramota kako izgledaju. Reezultati su zasnovani na jednom onlajn istraživanju u kome je učestvovalo oko 2.000 osoba ženskog pola. Ustanovljeno je 10 najčešćih problema sa stopalima koje žene doživljavaju strašnim.

Foto: despositos

1. plikovi
2. ispucale pete
3. bradavice
4. kurje oko
5. urasli nokat
6. atletsko stopalo
7. čukljevi
8. problemi sa zglobovima
9. neprijatan miris stopala
10. artritis

Uprkos ovim problemima, 19 odsto žena nije potražilo medicinsku pomoć, jer je smatralo da problem sa njihovim nogama nije toliko važan.

Visoke potpetice

Najveći krivac za ove probleme jeste izbor obuće. U odnosu na muškarce, žene su te koje će verovatno više trpeti nelagodnosti i bol zbog mode i lepote. Skoro polovina žena (43 odsto) priznala je da su nastavile da nose neudobne cipele, iako ih je to dovelo do određenih problema, što je dva puta češći slučaj nego među muškarcima. Trećina žena (36 odsto) je izjavila da nosi obuću za koju zna da im ne odgovara samo zato što lepo izgleda, dok je to isto izjavilo samo 12 odsto muškaraca. Mlađe žene nose cipele sa većom štiklom, a 20 odsto žena starosti od 18 do 24 godina poseduje barem jedan par cipela sa štiklom od 15 cm u poređenju sa 10 odsto žena od 25 do 42 godina starosti i samo 3 odsto od 35 do 44 godina starosti.

Foto: despositos

Promovisanje zdravih nogu

Postoji nekoliko jednostavnih metoda uz pomoć kojih je moguće smanjiti probleme sa stopalima i održavati zdravlje nogu. Preporučuje se:

- održavanje dobre i redovne higijene
- upotreba lanolina ili maslinovog ulja za suvu kožu
- izbegavanje pranja nogu toplom vodom i jakim sapunima
- pažljivo sušenje nogu, bez jakog trljanja peškirom
- upotreba blagih fungicida u prahu kako bi se smanjila šanse od infekcije pod nazivom atletsko stopalo
-  izbegavanje uklanjanja bradavica, kurjeg oka ili uraslog nokta nestručno i na svoju ruku
- izbegavti modrice, opekotine, posekotine, brazde i promrzline i potražiti stručnu pomoć ako se javi nešto od     navedenog

Pročitajte još: Smela šminka za 2021. godinu: Kako da nanesemo crveni ajlajner

- izbegavanje upotrebe jakih lekova poput antiseptika koji sadrže jod ili karbolinsku kiselinu, uključujući lekove za lečenje kurjeg oka ili hemijska jedinjenja i masti za lečenje atletskog stopala
- izbegavanje izlaganja nogu preteranoj hladnoći i vlagi
- potražiti profesionalnu negu za bilo kakav čir ili ranicu koja se pojavi na stopalima ili nogama

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas