Oglas
· · Komentari: 0
SEĆANJA

"Počast tigru Arkanu": Reči navijača Lacija GRMELE NA SEVERU (FOTO)

"Nepokolebljivi kao mi nastavljaju"

1610715710_11.jpg
Foto: Arhiva novosti
Oglas

Željko Ražnatović Arkan pored svog vojnog i političkog angažmana, bio je poznat i kao vođa navijača Crvene zvezde.

Pored velike ljubavi prema ovom klubu, on je takođe bio i prijatelj sa Sinišom Mihajlovićem, kom je uvek pružao veliku podršku u sportskoj karijeri. 

Pročitajte još: Da li znate na šta je Arkan bio slab, a to nije CECA? Iznenadićete se

Navijači Lacija, u kom je Siniša tada igrao, su u Siniši videli idola i  na čuvenoj utakmici su transparentom poslali snažnu poruku, koja je izazvala buru u javnosti.

Transparent navijača Lacija sa natpisom "Počast tigru Arkanu", bio je tadašnja tema svih svetskih i domaćih medija.

Foto: Novinska dokumentacija Borba

Pročitajte još: ZBOG NJEGA JE ARKAN PRVI PUT ZAPLAKAO: Željkova suza otišla je POSEBNOJ osobi u njegovom životu

Pojedini novinari obrušili su se tada i na Sinišu Mihajlovića, koji je aplauzom pozdravio navijače na severnoj tribini. Sve televizije tada su objavile sliku Mihajlovićevog pozdrava navijačima koji su u tom trenutku držali transparent posvećen Arkanu, sa natpisom:

Počast tigru Arkanu

a u nastavku transparenta je pisalo: 

Nepokolebljivi kao mi nastavljaju

Novinari listova "Republika" i "Mesađero" tada su posetili sedište "Nepokolebljivih", kako se naziva jezgro navijača Lacija. Oni su tada priznali da su autori transparenta, uz objašnjenje da je Arkan bio vođa navijača Crvene zvezde i veliki prijatelj Mihajlovića, koji je tada igrao za Lacio.

Pročitajte još: Znate li šta znači ARKAN? Evo kako je Željko Ražnatović dobio nadimak

Kako su tada rekli, Arkan je na utakmicama odavao počast preminulim članovima "Nepokolebljivih", a mnogo puta su buketi cveća polagani na severu Zvezdinog stadiona. A ovim gestom su navijači Lacija želeli da uzvrate podršku beogradskim navijačima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas