· · Komentari: 0
REBUS

Sve što ste znali o KINESKOM ZIDU zaboravite! Puškarnice su okrenute ka Kini, a to znači SAMO JEDNO

Andrej Tjunjajev, član ruske Akademije prirodnih nauka, tvrdi da Kineski zid nije delo Kineza i da je izgrađen zbog odbrane - ali od Kineza.

1604914731_adult-1822695_1280.jpg
Foto: Piksabej

Ako se Kineski zid zove - kineski, i ako se nalazi u Kini, to ne znači da su ga izgradili Kinezi, sudeći po onome što zagovara Andrej Aleksandrovič Tjunjajev, član ruske Akademije prirodnih nauka, raketni inženjer, novinar i pisac.

U članku koji je pre neku godinu izazvao pravu "buru" u ruskoj javnosti, on piše:

- Kao što znate, na severu teritorije moderne Kine postojala je druga, drevnija civilizacija. To su više puta potvrdila arheološka otkrića, posebno na teritoriji Istočnog Sibira. Što se tiče takozvanog "kineskog" zida, neprikladno je govoriti o njemu kao dostignuću drevne kineske civilizacije. Ovde je za potvrdu naše naučne ispravnosti dovoljno navesti samo jednu činjenicu. Strelnice (preteča puškarnice) na velikom delu zida nisu usmerene na sever, već južno - prema Kini!

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

I to se jasno može videti ne samo na najstarijim, nerekonstruisanim delovima zida, već čak i na novijim fotografijama i starim kineski crtežima.

Građene za odbranu od Kineza, a ne obrnuto!
Zid je građen u fazama
Visina zida je od 6 do 7 metara. Iako je svrha bila zaštita od severnih nomada, dobar deo je izgrađen tek 1620. godine nove ere, a neki i nakon 1866. godine, kada stvari već nisu tako izgledale.

On sugeriše da je "kineski" zid izgrađen zbog odbrane od Kineza, i napravljen je slično evropskim i ruskim srednjovekovnim tvrđavama i zidovima, čija je glavna svrha zaštita od vatrenog oružja. Izgradnja takvih konstrukcija započela je ne pre 15. veka, kada su se pojavili topovi i drugo opsadno oružje.

Kineski zid je bio granica između Kine i Rusije!

- Iz iskustva izgradnje ovakvih struktura proizilazi da je "kineski" zid izgrađen kao vojna odbrambena građevina, označavajući granicu između dve države - Kine i Rusije, nakon postizanja sporazuma o ovoj granici. A to može da potvrdi mapa iz tog doba, kada je granica između Rusije i Kine prolazila duž "kineskog" zida - dodaje Tjunjajev.

Pročitajte još: "Svevideće oko" je DOKAZ: Među nama su POSMATRAČI i to je razlog zašto nas VANZEMALJCI OTIMAJU

Puškarnice su okrenute ka Kini! Foto: Depozit

Pročitajte još: Rešenje TAJNE STARE 130 GODINA! Odao ga DNEVNIK: DžEK TRBOSEK je bio H. H. Holms, inače rođak MEGAN MARKL

Prema kineskim izvorima, neki delovi su izgrađeni još u 7. veku pre nove ere, da bi veći napredak bio ostvaren u doba vladavine prvog kineskog cara Ćin Ši Huanga, od 220-206. p.n.e. Iz evropskog iskustva je poznato da se stari zidovi, stari više od nekoliko stotina godina, ne popravljaju, već obnavljaju.

Zid su gradili Rusi, naseljenici kod Amura.

Tako su mnoga vojna utvrđenja u Rusiji obnovljena u 16. veku. Ali predstavnici Kine i dalje tvrde da je 'kineski' zid izgrađen pre tačno 2.000 godina i da se sada pred nama pojavljuje u istom izvornom obliku".

Pročitajte još: LINKOLN je tri puta video VANZEMALJCE, a ZNAO je da će biti UBIJEN

Evo i teza koje ukratko postavlja Tjunjajev:

  • Naziv "kineski" zid znači "zid koji ograničava Kinu" (slično kineskoj granici)
  • Poreklo same reči "kina" (na ruskom "Kitaj") potiče od ruskog "kita" - povezani stubovi korišćeni u izgradnji utvrđenja.
  • Vreme izgradnje "kineskog" zida podeljeno je u nekoliko faza: prvi deo Rusi su počeli da grade 445. p.n.e. i završili su ga 221. p.n.e, i tako zaustavili napredovanje Kineza na sever i zapad; drugi deo Rusi su podigli u severnom delu od 386. do 576. godine; treći izgradili su od 1066. do 1234. godine; četvrti i poslednji deo izgradili su (Rusi) između 1366-1644. duž 40. paralele - najjužnijeg dela - i on je predstavljao granicu između Rusije i Kine pod dinastijom Ćing.
  • Godine 1650. i kasnije, Carstvo Ćing zaplenilo je ruske posede u Amurskom basenu i "kineski" zid završio je na teritoriji Kine.
  • "Kineski" zid su izgradili ruski naseljenici na reci Amur i u severnoj Kini, da bi se zaštitili od Kineza.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.