· · Komentari: 0
TUŽNA ISPOVEST

"Svesna sam svoje dijagnoze i uživam u svakom trenutku": Potresna ispovest mlade mame koja se bori sa rakom

Mama Ketrin bori se sa najtežim oblikom tumora na mozgu, ali i pored toga, ona uživa u svakom danu sa svojom porodicom.

1611913890_Depositphotos_319544310_s-2019.jpg

Mladoj mami Ketrin je dijagostikovan terminalni rak mozga pre četiri godine, nakon što su joj govorili da ima glavobolje zbog stresa i depresije.

U to vreme su Ketrin i njen suprug Stiv iz Vritlea u Engleskoj pokušavali da dobuju drugo dete. Lekari su joj savetovali da ne ostaje u drugom stanu dok se leči od jednog od najagresivnijih tumara na mozgu.

Pročitajte još: Majka heroj: Nakon ubistva ćerke, odlučila je da pravdu uzme u svoje ruke (VIDEO)

Ketrin kaže da je zabrinuta, jer ne želi da njena ćerka Rouz odrasta sama, ali se isto tako plaši da će drugo dete ostaviti bez majke.

Dobrotvorna organizacija za tumore objavila je njenu potresnu priču. Ona je rekla:

- Kad su mi rekli da imam rak mozga, to mi se nije činilo stvarnim. Veliki je šok kada čujete da imate terminalnu dijagnozu i bili su mi potrebni meseci da se osvestim. Čak se i sada, posle četiri godine, ponekad borim da to shvatim, znajući da neću biti ovde da gledam ćerku kako odrasta. Previše je bolno stalno razmišljati o tome, ali prema mojoj ćerki Rouz osećam veću bol, jer će izgubiti majku. Kada sam se razbolela, pokušavali smo da dobijemo još jedno dete. Lekari su rekli da to nije dobra ideja, i da ne treba da nastavimo sa njom zbog mog lečenja - ispričala je.

Pročitajte još: Pobedila je rak materice, sad u 107. godini i koronu, a njeno detinjstvo je čista TUGA (VIDEO)

Ona ističe kako i dalje žudi za još jednim detetom, kako bi Rouz imala sa kime da odrasta. Takođe, ističe i da bi se osećala krivom, jer bi drugo dete ostavila bez majke.

U svojoj ispovesti navodi da je prvo primetila jake glavobolje i da su je lekari vratili kući govoreći da je pod velikim stresom:

- Nikad nisam bila podložna stresu, ali mislila sam da je to verovatno jer sam imala užurban i stresan posao. U bolnici me nisu skenirali i poslali su me kući.

Posle nekog vremena, njena majka je odvodi u bolnicu, jer kako kaže Ketrin, shvatila je da njena ćerka "nije baš najbolje". Tada  joj otkrivaju masu na mozgu i odmah je operišu. Rezultati biopsije su bili poražavajući - dijagnistikovali su joj glioblastom, najagresivnjiji tumor na mozgu.

Pročitajte još: PREMINULA POZNATA INFLUENSERKA (30)! Stanje se iskomplikovalo nakon operacije (FOTO)

- Rekli su mi da imam još dve do pet godina života. Sećam se povratka kod roditelja. Imali su veliki vrt, a ja sam samo šetala oko njega sa Stivom. Stalno sam razmišljala - zašto baš ja?! Šta sam učinila da se ovo dogodi? Čak i sada to ponekad ne mogu da shvatim. Ne mogu ni da zamislim da neću biti ovde da učestvujem u odrastanju moje ćerke. 

Pročitajte još: Bajkovito: Kada Petar Pan zaprosi Vendi, to izgleda ovako (VIDEO)

Kada je dobila dijagnozu njena ćerka je imala samo tri godine, i nije znala da joj je mama bolesna. Sada ima sedam i zna da je njena mama bolesna, ali ne zna koliko.

Ova hrabra mama obećala je da će svaki trenutka iskorisiti sa ćerkom, pogotovo što je dosta vremena izgubila nakon što je izašla iz bolnice kada ju je čekao dug i iscrpan oporavak.

Pročitajte još: "Osećam se kao da sam dečka prodala za 10 dolara" .... Evo zbog čega je ovoj devojci prodaja preko interneta napravila pakao od života

Navodi da razmišlja i o trenutku rastanka:

- Počinjem da razmišljam o svim stvarima koje joj želim reći i tome kako bih trebala da počnem. Možda ću pisati pisma ili snimati video-zapise koji joj mogu pomoći u teškim trenucima. Ali taj trenutak još nije došao. Stiv i ja nismo još spremni da razgovaramo o onome šta će biti kada me ne bude, ali znamo da će doći i taj dan - rekla je Ketrin.

Pročitajte još: UBILA SE MAJKA ČETVORO DECE! Obesila se na dečjem rođendanu, na zidu ISPISALA PORUKU (FOTO)

Ketrin je trenutno fokusirana na stvaranje uspomena sa svojom porodicom. Najviše joj prijaju svakodnevne stvari, poput šetnje u parku ili zajedničkog gledanja filma. Često sa porodicom odlazi i na izlete za praznike. Svesna je svoje dijagnoze, ali uživa u svakom danu i vremenu provednog sa porodicom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.