· · Komentara: 0
TORTICA

Za sve sladokusce: Neodoljiva čokoladna tortica sa štrudlicama (FOTO)

Svi oni koji vole slatko uživaće u harmoniji ukusa i biće ispunjeni osećajem zadovoljstva. Zato brzo napravite ovu preukusnu tortu i prepustite se uživanju.

1615369759_torta.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Današnji recept je za čokoladnu lepoticu sa štrudlicama. Tortica koja je prosto neodoljiva.

Potrebno je: 

Kore:

  • 3 kutije štrudlica
  • par kašika mleka
  • 30 gr margarina sa ukusom slatke pavlake

Pročitajte još: U susret proleću: Najlakši recept za čizkejk sa višnjama (FOTO)

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 1 celo jaje
  • 1 puding sa ukusom vanile
  • 1 kašika brašna
  • 50 gr bele čokolade
  • 50 gr mlečne čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 50 ml slatke pavlake
  • 90 gr margarina
  • vanilin šećer

Ganaš:

  • 50 gr mlečne čokolade
  • 20 gr crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Pročitajte još: Slatkiš koji svi volimo: Zasladite dan PITOM SA VIŠNJAMA (RECEPT)

Priprema: 

Naša kuvarica Didi pravila je ovu tortu u kalupu prečnika 18 cm.

Prvo skuvajte fil. U šerpicu sipajte mleko, puding, brašno, šećer i vanilin šećer. Stavite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne.

Kada se fil zgusnuo, sklonite ga sa šporeta i ubacite margarin. Promešajte da se margarin sjedini sa filom, pa fil podelite na 2 dela. U jedan deo stavite belu, a drugi deo mlečnu čokoladu. Promešajte oba, pa ostavite da se skroz ohladi. Kada su se filovi ohladili, sipajte u oba po 25 ml slatke pavlake i umutite mikserom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Za donju koru: 

Izgnječite 200 gr štrudlica, dodajte 30 gr istopljenog margarina i par kašika mleka. Sjedinite, pa stavite na dno kalupa i lepo izravnajte. Premažite belim filom.

Sledeći red su štrudlice umočene u mleko. Poređajte ih, pa ih premažite braon filom (ostavite dve, tri kašike fila).

Preko braon fila ide još jedan red štrudlica koje ste prethodno umočili u mleko i one dve, tri kašike fila preko. Ostavite da se stegne par sati u frižideru.

Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)

Za ganaš:

U džezvu stavite čokolade i slatku pavlaku, stavite na šporet da se čokolada istopi i sve vreme mešajte da ne zagori.

Ostavite da se malo prohladi, pa prelijte preko torte. Ukrasite po želji.

Filovi su preukusni, a u kombinaciji sa štrudlicama su pun pogodak 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.