· · Komentari: 0
zdravlje zuba

Zašto bi posle jela trebalo da uzmemo gutljaj vode? Objašnjava stomatolog

Od malena nas uče da previše slatkiša utiče na pojavu karijes.

1617977623_Depositphotos_11205603_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Šta još od hrane šteti zubima i desnima? Kako utiču meso, mleko? Koliko štete kafe, obojeni napici koje svakodnevno konzumiramo? Da li je tačno da je banana zdrava za zube? O tome je u jutarnjem programu Prve televizije govorio stomatolog Nikola Bakiš.

Pročitajte još: Evo šta kafa koju pijete govori o vama

- Previše slatkog utiče na pojavu karijesa i na pojavu svih oboljenja zuba i desni. Ono što je najprostije, što savetujem svojim pacijentima, jeste da uzmu gutljaj vode nakon bilo čega što pojedemo - istakao je Bakiš.

A što se tiče hrane koja doprinosi očuvanju zuba, stomatolog je istakao značaj presne hrane, one koja se žvaće. Žvakanje je dobro i za varenje, kao i za digestivni trakt. Što više vežbamo svoje zube i mišiće biće dugotrajniji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.