· · Komentari: 0
HRABROST

"Devojka iz komšiluka" danas je TikTok zvezda, a malo ko zna da je preživela HOROR (FOTO)

Devojka čija je hrabrost zadivila svet.

1642361398_______________________5789.png
Foto: Printskrin/Instagram/ jordan_turpin

Džordan Turpin je uspela da promeni svoj život nakon što je pobegla iz „paklene“ porodične kuće u Kaliforniji u kojoj je 13 dece okovano za krevete, izgladnjivano i tučeno od strane svojih roditelja.

Džordan, tada sedamnaestogodišnjakinja, pobegla je iz kuće kroz prozor i rekla policajcima da su njena braća i sestre zlostavljani i da žive u prljavštini.

Rekla je policajcima da su njene dve mlađe sestre bile vezane za krevet.

Plašila se da bi njeni roditelji „hteli da je ubiju” ako shvate da je napustila porodičnu kuću.

Pričajući kako je pozvala policiju dok je pokušavala da pobegne iz zatočeništva pre skoro četiri godine, rekla je Dajan Sojer na ABC-u: „Bilo je to bukvalno sada ili nikad. Ako mi se nešto dogodilo, barem sam umrla pokušavajući."

Pročitajte još: Važila je za NAJPAMETNIJU SRPKINJU: Mnogi su je NIPODAŠTAVALI, a na odbrani doktorata je doživela pravu UVREDU

Nikad ne odustaje

A sada se 21-godišnjakinja okrenula društvenim medijima kako bi promenila svoj život.

Džordan, koja ima skoro 500.000 pratilaca na TikTok-u, redovno deli snimke na kojima pleše.
Uprkos užasima svog detinjstva, ambiciozna plesačica ima pozitivan pogled na život i njena biografija na TikTok-u glasi: „Volim da pomažem drugima! Volim da plešem i pišem pesme!“
Rekla je: „Svima koji su me pratili ili gledali moje video snimke, mnogo vas cenim. Mnogo vas volim. Sada sam verifikovana na TikTok-u i tako sam uzbuđena. Osećam se kao da radim nešto uzbudljivo. Hvala vam puno.“

@jordan_turpin

 

♬ original sound - xxtristanxo

Njeni plesni video snimci su prikupili milione pregleda uz podršku njenih pratilaca.

Neko je u njenom poslednjem videu rekao: "Svi moramo da je zaštitimo po svaku cenu! Ona zaslužuje sve sjajno!"

Još jedna osoba je dodala: "Džordan je od jedne od najhrabrijih devojaka (i dalje jeste) postala internet senzacija! Bog te blagoslovio Džordan!!"

Višegodišnje zlostavljanje

Braća i sestre Turpin, koji su imali između dve i 29 godina kada su bili zlostavljani, ranije su otkrili da su živeli u užasnim uslovima i priznali da su bili blizu smrti.

Uvrnuti roditelji Dejvid i Luiz Turpin osuđeni su na 25 godina zatvora nakon što su se izjasnili krivim po 14 tačaka, uključujući okrutnost prema odrasloj osobi, okrutnost prema deci, mučenje i zatvaranje.

Zli roditelji su deci zabranjivali da izlaze ih kuće, gledaju televiziju ili idu u školu. Mnoga deca su imala poteškoće u govoru kada ih je policija izbavila, a neka nisu mogla da hodaju, jer su ih roditelji primoravali da presede ceo dan na podu.

Oni su takođe svojoj deci kupovali igračke, ali su odbijali da ih otvore, preneo je NBC.
Policajci su na sudu otkrili da je deci bilo dozvoljeno da se tuširaju samo jednom godišnje.

U saopštenju iz kancelarije šerifa okruga Riversajd kaže se: „Zamenici su locirali za šta su verovali da je 12 dece u kući, ali su bili šokirani kada su otkrili da su njih sedmoro zapravo odrasli.

„Žrtve su izgledale neuhranjene i veoma prljave."

2020. zamenik okružnog tužioca okruga Riversajd Kevin Bičam otkrio je da braća i sestre „nastavljaju sa svojim životima“.

On je tada rekao: „Neki od njih žive samostalno, žive u svom stanu i imaju posao i idu u školu. Neki su volonteri u zajednici. Oni idu u crkvu.”

Advokat je rekao da su mlađa braća i sestre u stanju da se „bolje oporave“ jer „nisu imali toliko godina zlostavljanja i zanemarivanja“.

Otkrio je da su neki od braće i sestara promenili imena, ali je rekao da se i dalje sastaju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.