· · Komentari: 0
SUDBINA

Još pre 200 godina, u STAROM SRPSKOM KALENDARU zapisano je kakva SUDBINA čeka rođene u OKTOBRU

Za razliku od horoskopa koji čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je još pre 200 godina imao svoj način proricanja sudbine.

1600953455_Depositphotos_10965726_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva "Roždanik", a to je u stvari horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom.

Ako je verovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u oktobru, u zavisnosti kog su pola, očekuje ovakva sudbina:

OKTOBAR (ili Škorpija)

Foto: Depozit

Sin koji se rodi pod nebeskim znakom Škorpije može lako da se oda bludnim stvarima ako od svojih roditelja ne bude pravilno vaspitan. Zle je i opake naravi, voli novac i sklon je lažima i prevarama. Ali pored svih svojih nedostataka biće sklon ka dobrim delima, radi čega će biti poštovan od velike gospode i starešina. Mnoga će dobra činiti, a malo primati.

Pročitajte još: Sigurno ste se zapitali: "Ovo ne može biti slučajno!" - ZVEZDE pomažu da otkrijemo KARAKTER

Telesnog uzrsta biće srednjeg, imaće veliki korak i biće sasvim hladnokrvan, dostignuće poveći čin i biće ljubljen od mnogih, ali on će sam biti sasvim odan ženskom polu. Putovaće po vodi, a raniće ga drvo i gvožđe.

Znak rođenja imaće na plećkama ili grudima. U novembru imaće veliku korist, a skoro svake zime biće bolešljiv. U aprilu ako se oženi, biće srećan u braku. U junu imaće veliku sreću. U septembru biće u nevolji, to jest povrediće ga nekakve lažne tužbe, ali naposletku izaći će sve na dobro.

Život mu se deli u dva odseka, ako preživi 44. doživeće i 80. godinu. Sudbina smrti mu je mesec maj, zato neka se tada čuva od vode. Bolovaće od kostobolje i groznice.

Pročitajte još: Otkrijte svoj BROJ i saznajte kakvi ste kad VOLITE : DOSADNI ili imate više LJUBAVNIH VEZA?

Foto: Depozit

Žensko rođeno ovoga meseca biće uzrasta visokog, očiju velikih, duge kose i telom lepa i nežna. U trećoj godini bolovaće, radiće sve na svoju volju, od vode će se uplašiti a od vatre propatiti. Pseto će je ujesti, za mladića udaće se i ostaviće ga.

Lako svojim ponašanjem zadobije poverenje i naklonost velike gospode. Imaće valjanu decu, a ona sama voleće svoje roditelje i biće sa njima pažljiva. Brzo će se naljutiti i ožalostiti, a još brže odljutiti i razveseliti.

Pročitajte još: Žudite za ZGODNIM partnerom, ili su vam drugi KVALITETI prioritetni? Numerologija otkriva VAŠE TAJNE

Za drugim mužem neko vreme brižna će biti. Bolovaće u 3, 12, 27. i 36. godini. U sredini veka svoga pašće u tešku bolest, što ako preživi, doživeće do 89. godine, ali zatim ubrzo će umreti. Bolovaće od glave i trbuha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.