Oglas
· · Komentari: 0
MUZIČAR

Slavni ruski muzičar svira u šumadijskim suncokretima i kaže: Ja sam SRBOFIL (VIDEO)

Oleg Kirijev već dve godine živi u Beogradu.

1627634377_Oleg-Kirijev.PNG
Foto: Instagram/ screenshot kireyevjazz
Oglas

Kada je počela korona ruski džezeri Oleg Kirijev se zatekao u Beogradu. Hteo ne hteo - morao je da ostane u Srbiji.

Pročitajte još: Žoze Saramago kao bloger o migrantima, bankama i levici

Oleg Kirijev je srbofil

Oleg Kirijev je i pre često nastupao u Beogradu. Bio je redovan gost na Nišvil džez festivalu, ali išu i ostalim srpskim gradovima koji poštuju ovu vrstu muzike. Međutim, "zahvaljujući" koroni ruski muzičar je postao Beograđanin!

Imam prijatelje, grad je lep, hrana ukusna.

- Beograd je prelep grad, taman po meri čoveka, hrana je odlična, imam prijatelje, pa ko ne bi ostao ovde da živi? - kaže Oleg Kirijev, slavni ruski sasksofonista.

Oleg Kirijev kaže da su zatvorili granice i nije imao drugog izbora. Sve se završilo odlično, jer ruski muzičar ima dosta prijatelja i veoma lako i brzo se prilagodio životu u Srbiji. Mnogima je to čudno, jer je Moskva neuporedivo, najmanje tri puta veći grad od Beograda.

Pročitajte još: Gruzijka u sred korone rodila sina u Beogradu i kaže da imamo JEDNU zajedničku osobinu (FOTO)

Razlika između Moskve i Beograda

- Moskva je prelepa za turiste. Svima preporučujem da da otputuju i vide Moskvu. Međutim, kada živite u Moskvi ne možete da planirate više od dva sastanka dnevno. To je megalopolis koji melje. Bulevari su jednosmerni i ako putujete kolima stalno idete u jednom pravcu. Težak je život u velikom gradu - kaže Oleg Kirijev.

Naučio je srpski, a obožava Šumadiju.

Muzičar kaže da je razlika između Moskve i Beograda ogromna, ali između Rusa i Srba mapa, pa je on sa lakoćom naučio srpski.

- Ja sam srbofil! Toliko volim Srbiju da sam pripremio 10 srpskih evergrina koje ću svirati širom sveta. Sviraću omiljenu pesmu  "April u Beogradu", "Zvižduk u 8", "Devojko mala", "Ružica si bila" i ostale neka ostanu iznenađenje. Naziv albuma je "Uživaj u Srbiji" - ponosno kaže Oleg Kirijev.

Pročitajte još: Brazilka u Beogradu: Divan ste narod! (FOTO)

Šta mu se dopada u Srbiji?

- Najviše ljudi, volim sam grad, a omiljeni deo mi je Šumadija koju sam nedavno otkrio. Zaljubljen sa m u Šumadiju. Tako je lepa, blizu i sve je zeleno, brdovito, brzo se stiže, ima bazena, vinograda i manastira - kaže Oleg.

Legendaran je njegov video u kojem svira saksofon u suncokretima!

Srpski ćevapčići

Moskva ima kvalitetnu hranu, a Oleg voli i srpsku kuhinju. Kaže da su najukusniji ćevapčići koje ponekad pojede.

Ruska hrana obiluje ribom, a za srpsku hranu ima samo reči hvale:

Pročitajte još: Srpsko jermenski brakovi su najuspešniji iz dva dobra razloga

- Srbija je srećna zemlja jer ima prirodnu i ukusnu hranu, a to je zato što nije ušla u EU - ističe Oleg.

Pročitajte još: Kraljica Elizabeta je smislila OSVETU: Uvrediće Megan Markl i princa Harija bez oduzimanja titula!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas