· · Komentari: 0

Četiri načina da se izborite sa osećanjima dok prolazite kroz razvod

Razvod se najčešće posmatra kao najveći neuspeh u životu

1670666397_shutterstock_2041225049.jpg
Foto: Shutterstock

Iako je zaista daleko od toga, koliko god vam u trenutku tako izgledalo, činjenica je da može da vas obori na kolena i učini da ne znate kako da se izborite sa svojim osećanjima. Dok prolazite kroz proces razvoda, nema sumnje da se osećate depresivno i opterećeno celom situacijom. Sigurno se pitate - da li će vas ova osećanja ikad napustiti?

Nećemo vas lagati, razvod je nalik na vaš lični pakao. Sve ono što vam je bilo poznato u životu sada se najednom menja i deluje tako poražavajuće. Da stvar bude još gora morate se sabrati zbog svoje dece, pokušati da se fokusirate na posao i izboriti se sa bivšim koji možda pokušava da vam oduzme i ono što vam legalno pripada. Da razvod je gadan. Ali, on je ujedno i prilika da iza sebe ostavite nešto što nije valjalo. On je zapravo vaša nova šansa.

Stvorite svoj siguran prostor

Ako ste napustili dom u kom ste živeli sa svojim suprugom i poveli svoju decu sa sobom, prvo što će vam biti potrebno je vaše – novo gnezdo. Vaše okruženje u velikoj meri utiče na vaše raspoloženje i bitno je da svoj novi životni prostor ispunite stvarima koje vam deluju utešno. Iz ovog razloga ne bi trebalo da se ustručavate da ponesete sve svoje stvari i stvorite umirujuće i sigurno okruženje za vas i vašu decu.

Pročitajte još: Važan deo novogodišnjih čarolija: Da li znate da lampice kupljene 1969. godine i dalje rade (VIDEO)

Nađite odgovarajuću podršku

Mnogim ženama razvod stavlja osećaj sramote na leđa. One osećaju da nisu ostvarile uspeh na najvažnijem polju u životu. Upravo iz ovog razloga one pokušavaju da se sa celom situacijom nose same. Misle da mogu sve da izdrže same i na kraju krajeva da bi trebalo, jer to je ipak samo njihov problem. Ali, zašto biste to sebi radili? U trenucima kada vam je najteže ljudski je zatražiti pomoć od bliskih osoba kojima verujete.

Napravite plan za budućnost

Dakle, nakon razvoda postaće vam kristalno jasno da ćete od sad sami morati da brinete o sebi. Nezavisno od alimentacije koju će plaćati vaš suprug, moraćete da brinete i o deci, potpuno sami. Takva pomisao može da bude zastrašujuća. Ako ste se u pogledu finansija oslanjali na vašeg supruga ili ste povremeno radili od kuće, biće vam zaista teško da se uhvatite u koštac sa novonastalom situacijom. Iz ovog razloga vam je potreban dobar plan za budućnost. Razmislite o tome kako želite da živite i radite na tome da to ostvarite. Dobar plan je u stanju da otera depresiju.

Pročitajte još: Bliznakinje htele da se UDAJU za istog čoveka: Momka koji je pristao je to SKUPO koštalo (VIDEO)

Brinite se o sebi

Nije retkost da se osobe koje prolaze kroz razvod odaju alkoholu i drogama. Previše je tu emocija sa kojima je potrebno da se borite i u jednom trenutku one bi mogle da vas slome. Međutim, kao i u svakoj problematičnoj situaciji alkohol i droga ne rešavaju stvari, već ih samo pogoršavaju. Čine da zamaskiramo probleme, koji su opet tu kada se otreznimo. Iz ovog je razloga važno da brinete o sebi i zadržite trezvenu glavu. Umesto flaše vina, bavite se jogom ili trčanjem, što će vas držati dalje od depresije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.