Oglas
· · Komentari: 0
PRAVOSLAVNI KALENDAR

Danas slavimo POKROV PRESVETE BOGORODICE! Žene moraju OVO da urade i vladaće BLAGOSTANJE

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznika Pokrova Presvete Bogorodice, veliki praznik koji se slavi i kao krsna slava

1602659141_Capture.JPG
Foto: SPC
Oglas

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Pokrov Presvete Bogorodice, veliki hrišćanski praznik za koji se vezuje mnoštvo običaja. Pokrov Presvete Bogorodice, zaštitnice hrišćanskog sveta, jedan je od najvećih praznika posvećenih Bogomajci, a obeležava se sećanje na njeno čudesno pojavljivanje.

Pročitajte još: Ovaj NOBELOVAC tvrdi da je pre našeg postojao još jedan UNIVERZUM, a za to ima i DOKAZ

Kako se navodi u predanjima, ova svetiteljka se pojavila za vreme molitve u carigradskoj Bogorodičnoj crkvi 911. godine. Jevanđelsko predanje kaže da je bila obučena „u zlatokrasnu porfiru i sva je blistala u neiskazanom sjaju, okružena apostolima, svetiteljima, mučenicima i devicama“, a u rukama je imala veliki šal kojim kao da je pokrivala narod.

Pročitajte još: Kako ćete živeti u SREDNJIM GODINAMA zavisi od NEVEROVATNE sitnice iz MLADOSTI

Zbog toga se ona na pravoslavnim ikonama pojavljuje sa pokrovom u rukama okružena svetiteljima u belim haljinama. NJena odežda je simbol pokroviteljstva i zaštite od gladi, bolesti i pomora.

Pročitajte još: PAUZU NA POSLU koristite da jedete, za cigarete ili razgovor sa kolegama, a zapravo OVO je NAJBOLJE da uradite

Ovaj praznik se često naziva i Pokrovice i u narodu se smatra za veliki ženski praznik, posebno posvećen porodiljama i majkama. Zbog ovoga bi žene trebalo da budu posebno pažljive i da ne rade nikakve teške fizičke poslove.

U Srbiji je običaj da žene ovaj dan posvete poštovanju Bogorodice, a svaka devojka bi trebalo da se pomoli ovoj svetici kako bi jednog dana zatrudnela i odgajala decu u zdravlju i sreći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas