Oglas
· · Komentari: 0
KORISNI SAVETI

DOBRA JE, ALI MOŽE DA BUDE I OPASNA: Ovo su situacije u kojima sodu bikarbonu treba IZBEGAVATI

Pažljivo je koristite.

1662388195_30714_profimedia-0340653328_ig.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Soda bikarbona pravi je saveznik u kući mnogih. Ipak, u nekim situacijama ipak treba da je izbegavamo.

Patite od gorušice?

Soda bikarbona je u tim situacijama izuzetno efikasan lek, ali ne treba da preterujete. Ako vas često muče ovi problemi, bolje se obratite lekaru.

Pročitajte još: OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Sve blagodeti belog luka: Topi led, neguje kosu, lice...

Čišćenje

Iako je soda bikarbona odlična za čišćenje domaćinstva, na posudama od aluminijuma treba da je izbegavate, jer može doći do neželjene reakcije.

Nega

Soda bikarbona ima brojne korisne primene u nezi tela. Međutim, s obzirom da je alkalna supstanca, ne preporučuje se pri lečenju akni. Naime, soda eliminiše prirodnu kiselinu na koži, čime se stvaraju pogodni uslovi za njihovo širenje.

Pročitajte još: Sve blagodeti BLITVE: Evo zašto je sve dobra

Kuhinja

Soda bikarbona i prašak za pecivo nemaju isti efekat. Oba proizvoda stvaraju ugljen dioksid u određenim uslovima, čime daju odličnu teksturu pecivima. Međutim, soda bikarbona reaguje sa kiselinama koje se već nalaze u hrani. S druge strane, prašak za pecivo u sebi već ima kiselinu. Zbog toga nisu dobra međusobna zamena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas