· · Komentari: 0
SREĆA

Jedna zemlja na svetu je NAJSREĆNIJA, a na kom mestu je SRBIJA?

Finska je opet zauzela prvo mesto na listi najsrećniji zemalja sveta, dok je Srbija po nivou sreće zauzela 70. mesto.

1605866679_Depositphotos_45169135_s-2019.jpg
Foto: Depozit


Rezultati ispitivanja nivoa sreće u svetu objavljeni su na stranici World Happiness Report, a iza Finske slede Danska, Norveška, Island, Holandija, Švajcarska i Švedska.


Od zemalja regiona, Slovenija je na 44, Srbija na 70, Hrvatska na 75, Crna Gora na 73, BiH na 78, Severna Makedonija na 84. mestu.

Pročitajte još: 13 MILIONA PREGLEDA: Zaraženi konobar pokazao koliko je zapravo GADAN ovaj jedan SIMPTOM KORONA VIRUSA (VIDEO)
 
Mađarska se nalazi na 62, Grčka na 82, Albanija na 107. mestu, dok se među srećnijim zemljama smatraju Novi Zeland (8), Kanada (9), Austrija (10), Australija (11), Luksemburg (14).
 
Velika Britanija, Nemačka i Francuska nalaze na 15, 17, i 24. mestu, Rusija na 68, a Sjedinjene Američke Države na 19. mestu.

Pročitajte još: Ispovest vanbračnog sina našeg poznatog glumca: Pred smrt me molio da mu oprostim

Najlošije rangirane zemlje su Južni Sudan (156), Centralnoafrička Republika (155), Avganistan (154), Tanzanija (153), Ruanda (152) i Jemen (151).

Foto: Depozit

Pročitajte još: NAJLAKŠI METAL: Lakši je i od pera, a od njega će se praviti avioni

Lista najsrećnijih zemalja pravi se na osnovu toga koliko su građani jedne zemlje zadovoljni. Istraživanje sprovodi mreža UN za održiva razvojna rešenja u saradnji sa Fondacijom Ernesto Ili, a sprovodi ga grupa nezavisnih stručnjaka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.