Oglas
· · Komentari: 0

Sedam saveta za srećan dan: Zašto je važno da ne preterujemo i preskočimo diskusije

Život je često jednostavniji nego što mislimo, nema univerzalnih pravila, nema puno igrica, planiranja, vraćanja unazad, već samo ono što se dešava sada i ovde

1687162697_53633a5db816a5fa43ff874df29544f696205d09.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svaki udah, baš onaj koji trenutno pravimo, znak je da smo živi i prisutni. Zar to nije razlog za zahvalnost?

Ponekad, u trci za materijalnim stvarima i savremenim svetom, zaboravljamo na neke obične, a vredne stvari u našem životu. One koje su u našim očima sitne, a značajno olakšavaju život.

Kada shvatite sledećih 7 stvari, u vašu svakodnevnicu useliće se lakoća:

1. Ne preterujte

Pre nego što počnete da pravite promene u svom životu, shvatićete da su mali koraci ono što će vas na kraju dovesti do cilja. A ako pokušate da napravite jedan veliki korak odjednom, velika je verovatnoća da ćete jednostavno pasti. Olakšajte sebi i idite napred malim koracima.

2. Napravite listu onoga što je važno

Jednostavan život počinje jednostavnim stvarima. Sve što trebate je da shvatite šta vam je važno i značajno, a od čega je vreme da odustanete.

3. Čista kuća

Sada kada znate šta vam treba i šta ide u smeće, vreme je da napravite prvu od mnogih promena – očistite svoj dom. Oslobodite se svega što ne donosi ništa ili vam donosi ono što je negativno, a sačuvajte ono što zaista vredi i koristi. Oslobodite se stvari koje niste koristili godinama. Odeće koja vam je mala, nekorišćena sportska oprema, stari televizor, video igrice, polomljeni roleri...

4. Usvojite šahovsko razmišljanje

Počnite da posmatrate svoj život kao šahovsku utakmicu. Napravite poteze razmišljajući tri ili četiri koraka unapred. Impulsivne radnje mogu da vas odvedu u zamku pogrešnih odluka iz koje će biti izuzetno teško izaći.

5. Preskočite beskorisne diskusije

Sećate se kada je poslednji put burna rasprava ili svađa dovela do nečega dobrog? Ne. Dakle, cilj većine sporova je pobeda nad protivnikom, a ne potraga za istinom.

6. Ostanite dosledni sebi

Jedan od važnijih načina da olakšate svoj život jeste da prestanete da se "uklapate" u sve. Ne tražite dodatne izvore stresa. Radite ono što sami želite. Počnite da govorite ne stvarima koje vas ne čine boljim, oduzimaju vam energiju i nisu u skladu sa vašom životnom svrhom.

7. Radite na umu i telu istovremeno

Trenirajte svoj um, crtajte, svirajte muzički instrument, radite sve što vam može odvratiti pažnju od negativnih misli, a razvijaće vaš fokus. Trenirajte svoje telo - Idite u teretanu, radite sklekove kod kuće, hodajte češće. Radite sve što vam pomaže da se održite u dobroj fizičkoj formi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas