Oglas
· · Komentari: 0

Trik koji vam može pomoći da uklonite neprijatne MIRISE i FLEKE sa odeće: Sve što vam je potrebno je SASTOJAK koji imate u kuhinji

Sastojak koji će vam biti moćan saveznik u pranju odeće

1663332807_Foto-Pexels-Pixabay.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zameni omekšivač za veš, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris sirćeta na vešu, ali njegova primena u pranju rublja je puno šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi alkoholno sirće trebalo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta sipajte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odeće, povećati efekat deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bele odeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.

Pročitajte još: Šest NEVEROVATNIH NAMENA PRAŠKA ZA VEŠ: Korisniji je nego što mislite

5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete sprečiti statički elektricitet kod odeće.

7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi, piše Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas