Oglas
· · Komentari: 0
REKREACIJA

PET vežbi za ravan stomak ŽENA u srednjim godinama

Opušteni mišići stomaka i višak kilograma glavni su krivci za pojavu pogurenosti u zrelim godinama života.

1625041000_shutterstock_365094278.jpg
Foto: Šater
Oglas

Osim toga, loše držanje negativno utiče na rad svih organa stomačne duplje, a naročito na rad debelog creva. Zato se u poznim godinama često javljaju problemi sa nadutošću, gasovima, promeni koenzistencije stolice i neredovnog pražnjenja.

Pročitajte još: Ako vas bole leđa ovo je ŠEST vežbi koje možete da radite na poslu

Da biste izbegli da se zdravlje urušava s godinama, savet je da jačate mišiće stomaka najmanje tri puta nedeljno, a dodatno ćete da doprinesete boljoj formi ukoliko pre vežbanja ubrzano šetate najmanje pola sata.

Iskorak
Zauzmite klečeći položaj. Zatim jednom nogom iskoračite do šake oslonjene na podlogu. Iz ove pozicije povucite unazad nogu kojom ste iskoračili i vratite je u prvobitan položaj. Uradite najmanje 10 povlačenja, a zatim isto ponovite suprotnom nogom.

Donji stomak

Lezite na leđa sa opruženim nogama i rukama oslonjenim na potiljak. Podižite obe noge istovremeno dok ne dođu pod ugao od 90 stepeni, pa se vratite u prvobitan položaj. Ponovite vežbu 12 puta u tri serije.

Klasični trbušnjaci

Za početak, poželjno je da radite klasične trbušnjake, i to po 15 ponavljanja u tri serije. Lezite na leđa sa opruženim nogama i rukama oslonjenim na potiljak. Podižite gornji deo tela dok zadnjica i noge ostaju na podlozi.

Pročitajte još: PLANK vežba zaludela svet: 5 minuta dnevno u jednoj pozi i za 14 dana zategnuto telo!

Bočni mišići

Dok ležite na leđima, ruke opružite pored tela, a glavu blago podignite od podloge da bi kičma celom dužinom ostala oslonjena na podlogu. Naizmenično savijajte i opružajte noge. Ponovite vežbu 12 puta u tri serije.

Izdržaj

Lezite na stomak, a zatim se podignite na podlaktice i vrhove nožnih prstiju. Telo bi trebalo da bude u jednoj ravni. Zadržite položaj desetak sekundi. Potom se spustite najpre na jedan, pa na drugi bok. Ponovite celu vežbu najmanje tri puta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas