Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕЂА

Ако вас боле леђа ово је ШЕСТ вежби које можете да радите на послу

Уколико радите од куће и седите за рачунаром, ваша физичка активност је минимална и ускоро ће вас заболети леђа.

1624363816_ledjaDepo.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Ипак, то не значи да би требало да тражите неко додатно време да би ишли у фитнес центар или дуге шетње. Да се вежба, може и од куће и то седећи, и то у паузу док радите за компјутером.

Редовно практикујте предложених шест вежби, које ће вам помоћи да ојачате мишиће стомака и спречите кривљење кичме које је прво у низу последица начина живота који подразумева много седења.

Прочитајте још: СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЛЕТО! Ефикасне вежбе са ТЕГИЋИМА које затежу леђа, стомак и руке

Нису, ипак, само то последице седећег начина живота. Недостатак физичке активности по правилу води у развој дијабетеса, срчаних проблема и лошег рада бубрега... Седење у столици по осам сати дневно, пет дана у недељи, доводи до укочености тела, скраћења мишића и болова у зглобовима.

Савијање и опружање
Седите без ослањања на наслон столице. Рукама се држите за рукохвате. Савијте спојене ноге и привуците колена ка грудима, а затим их опружите. Поновите вежбу од 10 до 20 пута.

Лакат-колено

Исправите кичму не ослањајући се на наслон столице. Дланове ставите на потиљак. Подигните десно колено ка грудима, а леви лакат приљубите уз десно колено. Вратите се у почетни положај. Поновите 15 пута наизменично супротан лакат -супротно колено.

Ротирање трупа

Седите на ивицу столице са раздвојеним ногама. Руке опружите у равни рамена. Нагните труп благо ка напред и десном руком замахните ка левом стопалу док га не додирнете. Вратите се у почетни положај, па левом руком замахните ка десном стопалу. Урадите 20 понављања за сваку страну.

Прочитајте још: ПЛАНК вежба залудела свет: 5 минута дневно у једној пози и за 14 дана затегнуто тело!

У страну

Седите на ивицу столице, кичму држите усправно. Ослоните се рукама на рукохвате. Нагните тело у страну, ослањајући се на један седални мишић. Спојите ноге и подигните колена ка грудима. Вратите се у почетни положај. Поновите вежбу нагињући се на другу страну. Урадите од 10 до 20 понављања за сваку страну.

Колено на груди

Док седите исправите кичму, не ослањајући се на наслон столице. Стопала су на поду, размакнута у ширини кукова. Подигните десно колено ка грудима и истовремено увуците стомак. Приликом подизања ставите руке на потколеницу да бисте што боље истегли доње трбушне мишиће. Поновите вежбу 20 до 30 пута наизменично подижући леву и десну ногу.

Прочитајте још: Једна, али вредна: Прескакање конопца је најбоља вежба

Подизање на руке

Седите без ослањања на наслон. Рукама се држите за рукохвате. Користећи снагу руку подигните задњицу. Останите у том полажају од 15 до 20 секунди. Вратите се у седећи положај па поновите вежбу још три пута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas