Oglas
· · Komentari: 0

Tri načina na koje joga može pomoći u gubljenju težine: Nije sve u kalorijama

Ne radi se samo o kalorijama koje sagorevate na strunjači. Stručnjaci kažu da prednosti redovnog vežbanja joge protiv stresa mogu pomoći i u kontroli težine

1687092032_profimedia-0318794137.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Joga ima mnoge zdravstvene prednosti, od jačanja mišića, poboljšanja sna do smanjenja stresa. Ali, može li pomoći i kod gubitka težine?

- Postoji nekoliko različitih načina na koje joga može pomoći u gubitku težine, a nije stvar samo u kalorijama koje sagorevate - kaže Džudi Bar, menadžer programa joge u Klivlendskom kliničkom centru za integrativnu medicinu u Ohaju, piše Evriday Health.

- Joga, ako se radi kako treba, postaje promena načina života. Može vam pomoći da upravljate stresom, što takođe može pomoći u održavanju težine - kaže ona.

Podaci su pokazali da je joga povezana sa gubitkom težine i njenim održavanjem zbog nekoliko faktora, uključujući potrošnju energije tokom sesija joge, podsticanje više vežbanja smanjenjem bolova u leđima i zglobovima, povećanje svesnosti, poboljšanje raspoloženja i smanjenje stresa.

Joga može pomoći u pažljivoj ishrani

Tokom joge vi jačate i sami sebe, pored toga što utičete na mišiće. Kada držite položaj duži vremenski period, povezujete se sa osećajem vašeg tela. Vežbanje pažljivosti na prostirci za jogu može pomoći i kada je u pitanju vežbanje pažljivih navika u ishrani. Pažljiva ishrana je prepoznavanje znakova gladi i ograničavanje prejedanja.

Joga vam može pomoći da upravljate stresom

Postoji mnogo načina na koje stres može doprineti povećanju telesne težine - a posebno nekontrolisani hronični stres. Joga može pomoći u smanjenju nivoa hroničnog stresa. Rad disanja i meditacija su kamen temeljac vežbanja joge. Oba doprinose povećanju energije, poboljšanju raspoloženja i smanjenju nivoa stresa.

Duboko disanje pomaže da se poništi stres i preokrenu neki od ovih negativnih efekata koji mogu otežati gubitak težine.

Joga pomaže u izgradnji mišića

Izgradnja mišićne mase je još jedan način na koji joga pomaže u gubitku težine i održavanju težine. Tokom joga vežbi koristimo sopstvenu telesnu težinu kao oblik otpora. Celo vaše telo radi na tome da vas održava u ravnoteži kako biste uradili trening.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas