Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три начина на које јога може помоћи у губљењу тежине: Није све у калоријама

Не ради се само о калоријама које сагоревате на струњачи. Стручњаци кажу да предности редовног вежбања јоге против стреса могу помоц́и и у контроли тежине

1687092032_profimedia-0318794137.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Јога има многе здравствене предности, од јачања мишиц́а, побољшања сна до смањења стреса. Али, може ли помоц́и и код губитка тежине?

- Постоји неколико различитих начина на које јога може помоц́и у губитку тежине, а није ствар само у калоријама које сагоревате - каже Џуди Бар, менаџер програма јоге у Кливлендском клиничком центру за интегративну медицину у Охају, пише Евридаy Хеалтх.

- Јога, ако се ради како треба, постаје промена начина живота. Може вам помоц́и да управљате стресом, што такође може помоц́и у одржавању тежине - каже она.

Подаци су показали да је јога повезана са губитком тежине и њеним одржавањем због неколико фактора, укључујуц́и потрошњу енергије током сесија јоге, подстицање више вежбања смањењем болова у леђима и зглобовима, повец́ање свесности, побољшање расположења и смањење стреса.

Јога може помоц́и у пажљивој исхрани

Током јоге ви јачате и сами себе, поред тога што утичете на мишиће. Када држите положај дужи временски период, повезујете се са осец́ајем вашег тела. Вежбање пажљивости на простирци за јогу може помоц́и и када је у питању вежбање пажљивих навика у исхрани. Пажљива исхрана је препознавање знакова глади и ограничавање преједања.

Јога вам може помоц́и да управљате стресом

Постоји много начина на које стрес може допринети повец́ању телесне тежине - а посебно неконтролисани хронични стрес. Јога може помоц́и у смањењу нивоа хроничног стреса. Рад дисања и медитација су камен темељац вежбања јоге. Оба доприносе повец́ању енергије, побољшању расположења и смањењу нивоа стреса.

Дубоко дисање помаже да се поништи стрес и преокрену неки од ових негативних ефеката који могу отежати губитак тежине.

Јога помаже у изградњи мишиц́а

Изградња мишиц́не масе је још један начин на који јога помаже у губитку тежине и одржавању тежине. Током јога вежби користимо сопствену телесну тежину као облик отпора. Цело ваше тело ради на томе да вас одржава у равнотежи како бисте урадили тренинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas