Oglas
· · Komentari: 0

Zašto bi već danas trebalo da počnemo da TRČIMO? Direktno utiče na ove četiri stvari

Trčanje je mnogima omiljena vežba

1651756585_woman-g306a35428_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Trčanje je odličan način da dođete u formu, ali takođe može da ima koristi za skoro svaki deo našeg tela i podizanje raspoloženja.

Ukoliko razmišljate o tome da počnete sa trčanjem kada pročitate sve o benefitima ove aktivnosti verujemo da ćete već sutra biti spremni da uvedete nove rutine.

Trčanje poboljšava vaše zdravlje

Trčanje je zapravo odličan način da povećate opšti nivo zdravlja. Istraživanja pokazuju da trčanje može pozitivno da utiče na nivo dobrog holesterola, a istovremeno vam pomaže da povećate funkciju pluća.

Pročitajte još: Stvari koje treba i koje nikako ne treba raditi pre VEŽBANJA! Ovo će pospešiti vaše performanse tokom treninga

Mršavljenje

Trčanje je jedan od najboljih oblika vežbanja za gubljenje ili održavanje težine. Osoba sa normalnim indeksom telesne mase može da sagori i do 12 kalorija za jedan minut tokom trčanja.

Povećava samopouzdanje

Nisu sve prednosti trčanja fizičke. Trčanje može da pruži primetan podsticaj vašem samopouzdanju i samopoštovanju. Postavljanjem i postizanjem ciljeva, možete sebi da date veći osećaj osnaženja zbog kojeg ćete da se osećate mnogo srećnije.

Pročitajte još: Izvajajte svoje telo u svom domu: Vežbe protiv celulita i masnih NASLAGA NA BOKOVIMA (VIDEO)

Smanjuje stres

Stres može da izazove brojne probleme sa zdravljem i raspoloženjem. Takođe može da smanji vaš apetit i kvalitet sna. Kada trčite, primoravate svoje telo da "izbaci" višak energije i hormona.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas