Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто би већ данас требало да почнемо да ТРЧИМО? Директно утиче на ове четири ствари

Трчање је многима омиљена вежба

1651756585_woman-g306a35428_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Трчање је одличан начин да дођете у форму, али такође може да има користи за скоро сваки део нашег тела и подизање расположења.

Уколико размишљате о томе да почнете са трчањем када прочитате све о бенефитима ове активности верујемо да ћете већ сутра бити спремни да уведете нове рутине.

Трчање побољшава ваше здравље

Трчање је заправо одличан начин да повец́ате општи ниво здравља. Истраживања показују да трчање може позитивно да утиче на ниво доброг холестерола, а истовремено вам помаже да повец́ате функцију плуц́а.

Прочитајте још: Ствари које треба и које никако не треба радити пре ВЕЖБАЊА! Ово ће поспешити ваше перформансе током тренинга

Мршављење

Трчање је један од најбољих облика вежбања за губљење или одржавање тежине. Особа са нормалним индексом телесне масе може да сагори и до 12 калорија за један минут током трчања.

Повец́ава самопоуздање

Нису све предности трчања физичке. Трчање може да пружи приметан подстицај вашем самопоуздању и самопоштовању. Постављањем и постизањем циљева, можете себи да дате вец́и осец́ај оснажења због којег ц́ете да се осећате много срец́није.

Прочитајте још: Извајајте своје тело у свом дому: Вежбе против целулита и масних НАСЛАГА НА БОКОВИМА (ВИДЕО)

Смањује стрес

Стрес може да изазове бројне проблеме са здрављем и расположењем. Такође може да смањи ваш апетит и квалитет сна. Када трчите, приморавате своје тело да "избаци" вишак енергије и хормона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas