Oglas
· · Komentari: 0

Pokušajte da ublažite menstrualne grčeve na PRIRODAN NAČIN: Korisni saveti koji vam u tome mogu pomoći

Menstrualni grčevi su noćna mora svake žene, ali postoje i prirodni načini koji vam mogu pomoći da ih ublažite

1691501486_shutterstock_2142861109-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dok neke žene mogu iskusiti blagu nelagodnost, druge mogu patiti od teških i iscrpljujućih grčeva koji nastaju usled kontrakcija materice tokom menstruacije. Srećom, postoji nekoliko efikasnih i prirodnih lekova koji mogu pomoći u ublažavanju grčeva tokom menstruacije bez pribegavanja lekovima protiv bolova koji se prodaju bez recepta. U nastavku ćete pronaći pet najboljih lekova za ublažavanje grčeva koji mogu da pruže preko potrebnu udobnost tokom menstruacije.

Terapija toplotom

Jedan od najneposrednijih i najefikasnijih tretmana za menstrualne grčeve je toplotna terapija. Primena toplote u predelu stomaka pomaže da se opuste mišići materice, smanjujući intenzitet grčeva. Možete koristiti jastučić za grejanje ili flašu sa toplom vodom ili čak toplu kupku da biste sebi olakšali. Nanesite toplu oblogu 15-20 minuta i ponavljajte po potrebi tokom dana.

Biljni čajevi

Određeni biljni čajevi imaju svojstva koja mogu da ublaže menstrualne grčeve i podstiču opuštanje. Čaj od kamilice, na primer, sadrži antiinflamatorna i antispazmodična svojstva koja pomažu u ublažavanju grčeva i napetosti mišića. Pored toga, poznato je da čaj od đumbira smanjuje bol i upale povezane sa menstruacijom. Konzumiranje ovih čajeva tokom dana može pružiti blago olakšanje i unaprediti opšte blagostanje tokom menstrualnog ciklusa.

Vežbanje

Možda vam je to poslednja stvar na umu kada se borite sa grčevima, ali lagane vežbe mogu znatno smanjiti bolove tokom menstruacije. Fizička aktivnost oslobađa endorfine, prirodne lekove za ublažavanje bolova u telu, koji mogu da se suprotstave nelagodnosti izazvanoj grčevima tokom menstruacije. Uključite vežbe niskog intenziteta kao što su hodanje, joga ili istezanje. Slušajte svoje telo i izbegavajte naporne aktivnosti koje mogu pogoršati vaš bol.

Hrana bogata magnezijumom

Magnezijum je esencijalni mineral koji igra ključnu ulogu u opuštanju mišića. Konzumiranje hrane bogate magnezijumom može pomoći u ublažavanju menstrualnih grčeva. Birajte zeleno lisnato povrće kao što su spanać i kelj, orasi, semenke, integralne žitarice i mahunarke. Pored toga, tamna čokolada nije samo bogata magnezijumom, već može i podići vaše raspoloženje zbog svojih svojstava koja oslobađaju endorfine.

Esencijalna ulja

Aromaterapija sa esencijalnim uljima može pružiti olakšanje tokom menstruacije. Određena ulja, kao što su lavanda, žalfija i pepermint, imaju analgetska i opuštajuća svojstva mišića. Razblažite nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru u odgovarajućem ulju za masažu, kao što je kokosovo ili bademovo ulje, i nežno masirajte donji deo stomaka da biste ublažili grčeve.

Grčevi tokom menstruacije mogu biti neprijatan i dosadan deo ciklusa, ali ako su teški, uporni ili praćeni drugim simptomima, neophodno je konsultovati ginekologa kako bi se isključila bilo kakva osnovna zdravstvena stanja. Ne zaboravite da date prioritet brizi o sebi i da slušate potrebe svog tela tokom ovih dana u mesecu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas