· · Komentari: 0

Brojne su prednosti ispijanja SOKA OD BANANE: Evo kako se priprema (RECEPT)

Jednostavno se pravi, a ima brojne benefite po zdravlje

1675431203_shutterstock_632775788.jpg
Foto: Shutterstock

Banane obiluju vitaminima B3, B5, B6 i C. Ovo voće je odličan izvor kalijuma, minerala koji je neophodan za mnoge telesne funkcije. Jedan od glavnih razloga zašto nam je potreban kalijum je da regulišemo ravnotežu tečnosti u našim telima. Smatra se i da kalijum snižava krvni pritisak, jača kosti i promoviše pravilnu funkciju mišića.

Banane sadrže rastvorljiva vlakna koja vezuju kalorije i masti u stomaku i crevima i izvlače ih iz tela pre nego što uđu u krvotok. U ovom slučaju bolje su zrele banane jer sadrže više skroba.

Sok od ovog voća dobar je za pušače, ali i one koji žele da ojačaju imunitet i poboljšaju probavu.

Recept

U blender ubacite dve iseckane banane, 120 ml mleka i dve kašike meda. Blendajte dok ne dobijete gusti sok. Možete dodati i ekstrakt vanile. Ovu kombinaciju možete popiti pre treninga.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.