· · Komentari: 0
PRIRODA

PET NAMIRNICA koje možemo da uvrstimo u ishranu, a uticaće pozitivno na naše zdravlje

Konzumiranje ovih pet prirodnih namirnica imaće višestruke koristi za vaš organizam.

1637868028_shutterstock_1776986174.jpg
Foto: Shutterstock

U vreme svetske pandemije korona virusa počeli smo više da cenimo naše zdravlje i vodimo računa o hrani koju konzumirano, vrsti namirnica i sve više se okrećemo prirodi i organskim proizvodima. Mediji u Indiji prenose savete njihove tradicionalne medicine i savetuju na kojih pet namirnica se slobodno možemo osloniti ako želimo da imamo jak imunitet, zaštitimo naše telo od različitih bolesti i konačno - produžimo naš život.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Beli luk

Aktivni sastojci u belom luku mogu smanjiti krvni pritisak, holesterol, a delotvoran je i kod bolova u telu i prehlade. Najbolje je da se konzumira u svežem, sirovom stanju, a preporučuje se da pojedete dva čena belog luka svaki dan na prazan želudac.

Jabuke 

Pročitajte još: SANDRA BULOK sjajna i u šestoj deceniji: Glumica obukla odelo boje koju ćemo viđati sve više (FOTO)

Ovo voće bogato je vlaknima i vodom pa smanjuje nivo holesterola i može smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti. Jabuke možete koristiti i za pripremu deserta i brojnih drugih jela, a možete ih jesti i sirove. One sadrže i polifenole pa su odlične i za dijabetečare.

Kelj

Kelj spada u porodicu kupusa, a bogat je raznim hranljivim sastojcima. Ova namirnica sadrži velike količine vitamina, kalcijuma, vlakana i antioksidansa, a uz to je i jedan od najboljih izvora vitamina K. Osim toga, kelj je odličan za osobe koje imaju srčanih problema. Kelj možete korititi za salate, supe ili ga možete jesti sirovog.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Kurkuma

Kurkuma je poznata po svojim antiupalinim svojstvima, a ima i brojne druge zdravstvene prednosti pa je dobra za osobe koje imaju problema sa krvnim pritiskom i holesterolom. Takođe, ova namirnica uvelika usporava proces starenja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od najzdravijih napitaka koji sadrži brojne hranljive sastojke i ima niz zdravstvenih prednosti ako se redovno konzumira. Takođe, ovaj čaj pomaže i u mršavljenju i ubrzava metabolizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.