Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Supernamirnica hrani mozak i daje snagu, a jedna šaka dnevno PODMLAĐUJE

Na pijacama ovih dana osim mladog luka, zelene salate i rotkvica potražite i rukolu.

1617459855_Depositphotos_42394117_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Rukola obiluje antioksidansima i kao takva pomaže odbranu protiv jednostavnih bolesti kao što je prehlada, ali i ozbiljnijih stanja, poput raka, srčanih oboljenja i preranog starenja.

Vitamini i minerali
Ovaj zeleniš, specifičnog ukusa, osim što obiluje vitaminima i mineralima, jača imuni sistem, skelet, nerve i mozak...

Pročitajte još: Da li ste probali KEFIR? Evo zašto ga nazivaju NAJBOLJIM PROBIOTIKOM

Vitamin A, kojim rukola obiluje, garantuje poboljšanje stanja kostiju, zuba i očiju. Pokazano je da jedinjenja flavonoida u svom zeljastom povrću sličnom rukoli štite kožu, pluća i oralne šupljine od raka.

Još jedna korist od uključivanja rukole u redovnu ishranu je vitamin K. Neime, postepena degradacija nervnih puteva, kao u slučaju kod Alchajmerove bolesti, može se usporiti povećanjem unosa vitamina.

Daje snagu, izdržljivost, hrani mozak.

Rukola je prepuna vitamina i minerala koji na neki način jačaju odbranu imunog sistema organizma. Telo je stimulisano da stvara više belih krvnih zrnaca, a rukola ima i druge brojne načine da poboljša snagu, izdržljivost i funkcionisanje vašeg imunog sistema.

Ovo zeljasto povrće odličan je izbor za dodatak ishrani za trudnice. Naime, rukola je bogata folatima, koji uključuju i folnu kiselinu, a oni dokazano smanjuju pojavu određenih mentalnih defekata kod beba.

Pročitajte još: Spremite jelo kao Gvinet Paltrou: Kako se hrani poznata glumica?

Konzumiranje rukole je korisno i zbog sadržaja vitamina B kompleksa, ranije poznatih jednostavno kao vitamin B, koji zapravo čine grupu od osam različitih vitamina, koji podstiču metabolizam i zdravlje ćelija. B vitamini učestvuju i pomažu u svim različitim ćelijskim aktivnostima, uključujući proizvodnju energije, sintezu masti, proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i mnoge druge vitalne procese za ćelijsko i metaboličko zdravlje.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas