Oglas
· · Komentari: 0
ADAPTOGENI

Čaj koji treba piti u JANUARU: Zovu ga SIBIRSKI, a može da se kupi u SRBIJI

Poznat je i po imenu "zlatni koren" od 2016. godine kada je istraživanje pokazalo da ne samo što podiže imunitet, već i sprečava depresiju.

1609928114_apiksabej.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Da li znate šta su adaptogeni?

Biljke adaptogeni znatno jačaju odbrambeni sistem organizma i pomažu da se minimizira štetan uticaj loše ekologije na zdravlje.

Pročitajte još: Lekovito, a ukusno: Stari ruski lek slatko od ŠIŠARKI (RECEPT)

Rodiola Foto: Piksabej

Najpoznatiji adaptogen je žen šen, čuveni koren besmrtnosti. Iako je žen šen veoma popularan u svetu, on ipak nije najjači imunomodulator i adaptogen. U Sibiru i na Altaju raste još nekoliko biljaka koje daleko nadmašuju čudesni koren po lekovitim svojstvima.

Među njima su rodiola, crvena četka, aralija, eleuterokokus i ehinacea. Ruski travari su ubeđeni da kombinacija od ovih biljaka može produžiti čoveku život čak do 250 godina.

Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA

Rodiola je blagotvorna za nesanicu, razdražljivost, stres, umor, pa i hipertenziju. Dobro je poznato da je januar najstresniji mesec i da se sada javlja poremećaj sna češće nego tokom meseci kada ima dovoljno sunca.

Rodiola stimulište neurotransmitorske receptore u mozgu dopamin i seratonin, pa se javlja blagotvorni osećaj mira i zadovoljstva.

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

Čaj od rodiole

Jednu čajnu kašičicu korena rodiole u prahu prelijte sa pola litra ključale vode i kuvajte tokom 15 minuta. Ostavite pola sata da odstoji. Razblažite čaj čistom vodom u proporciji 1:1. Uzimajte 50 ml čaja 4 puta dnevno. Čaj se može pronaći u Srbiji u ruskim apotekama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas