· · Komentari: 0

Ako imate više od 40 godina, najbolje bi bilo da ove NAMIRNICE IZBACITE iz ishrane: Mogu negativno uticati na izgled kože i zdravlje celog organizma

Povedite računa ako imate više od 40 godina

1676546384_shutterstock_149160512.jpg
Foto: Shutterstock

Nije tajna da se s godinama metabolizam postepeno usporava. Telu više nije potrebno toliko energije iz hrane kao ranije, pa je važno voditi računa o namirnicama koje unosimo i zbog zdravlja i zbog kilaže. Lekar savetuje da neke namirnice potpuno izbacimo, ili svedemo na minimum, posebno ako smo prešli četrdesetu, piše B92.

Hleb i peciva

Pre svega, lekari preporučuju odustajanje od hleba i peciva, ali samo zbog visokog sadržaja kalorija. Poznato je da telo pretvara rafinisane ugljene hidrate u šećer, a zatim u glukozu, hranjivu materiju koja oštećuje kolagen i druge proteine koji se aktivno bore protiv bora.

Gazirana pića

Gazirana pića su glavni izvor dodatnog šećera u ishrani. Mala količina gaziranog soka može da sadrži do šesnaest kašičica šećera u obliku kukuruznog sirupa. Zbog toga utiču na pankreas koja stvara insulin, zbog čega se povećava nivo šećera.

Alkohol

Kako starimo, telo ne apsorbuje alkohol tako efikasno. Sve nam je teže da zaspimo, što već sledećeg dana dovodi do neutoljive želje za nezdravom hranom. A alkohol bukvalno “usisava” vlagu iz naše kože, što dovodi do gubitka elastičnosti. To čini i najmanje i najfinije bore sve vidljivijima.

Šećer

Štetan aditiv koji negativno utiče na celokupno zdravlje organizma. Ovo se odnosi na veliki broj slatkih namirnica, čak i one za koje mislimo da su zdravlje. Na primer, jogurt s ukusom može da sadrži toliko šećera koliko i činija sladoleda.

So

Lekari tvrde da postoji direktna veza između visokog krvnog pritiska i preranog starenja kože, a poznato je da slana hrana utiče na hipertenziju. Posebno treba izbegavati supe iz kesice i polugotove testenine.

Energetska pića

Mnogi ljubitelji fitnesa posle treninga piju flašicu ili limenku sportskog pića kako bi povratili snagu. Međutim, oni sadrže i veliku količinu šećera, a redovna konzumacija energetskih napitka ne samo da otežava proces mršavljenja, već može i ubrzati proces starenja organizma.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.