Oglas
· · Komentari: 0

Čaj od DVA SASTOJKA za topljenje kilograma i izbacivanje toksina: Može ublažiti osećaj gladi

Pokušajte da ubrzate proces mršavljenja na prirodan način

1673614402_shutterstock_462186616.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U jednoj objavljenoj studiji, istraživači sa Državnog univerziteta u Ohaju otkrili su da konzumiranje zelenog čaja može poboljšati zdravlje osobe smanjenjem šećera u krvi i poboljšanjem zdravlja creva. Nije iznenađujuće da ovo nije prvi put da se naučnici hvale prednostima pijenja zelenog čaja.

Prethodna istraživanja povezala su konzumaciju zelenog čaja sa poboljšanjem zdravlja srca zahvaljujući flavonoidima prisutnim u napitku - antioksidansima koji mogu da smanje LDL "loš" holesterol i poboljšaju funkciju krvnih sudova. 

Zeleni čaj čak može poboljšati zdravlje mozga, poboljšati raspoloženje, smanjiti stres i poboljšati kvalitet sna. Ipak, jedna od najčešće poznatih prednosti zelenog čaja je, kako ovo piće može smanjiti upalu u telu.

Međutim, da li ste ekad probali zeleni čaj sa mlekom? Ova kombinacija može umanjiti osećaj gladi, ali i pospešiti čišćenje organizma od toksina.

Sastojci:

  • 1.5 litara nemasnog mleka
  • 2 kašike zelenog čaja (ne koristiti onaj u kesicama)

Prokuvajte mleko, pa sačekajte da se malo ohladi. Kada otprilike temperatura mleka bude iznosila 70 stepeni (nikako ne sme biti mnogo vrelo) dodajte dve kašike zelenog čaja. Poklopite, pa ostavite da odstoji 20-ak minuta. Procedite, pa možete krenuti sa konzumacijom.

Čaj sa mlekom organizam bolje apsorbuje jer zeleni čaj olakšava varenje mleka, dok mleko ublažava efekte kofeina. Preporučuje se da u toku dana jednu šolju uzimate na dva sata, a da u međuvremenu pijete negaziranu vodu.

Dijetu sa tzv."mlekočajem" preporučljivo je držati jedan dan i ne više od dva puta mesečno.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas