· · Komentari: 0
ZUBI

HIT na društvenim mrežama: AJKULINI zubi i avatar vilica

Izbeljivanje zuba poput grafičkih junaka među tinejdžerima izaziva nepopravljive posledice.

1611310248_Depositphotos_13263362_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Moda sa društvenih mreža odavno se prelila u stvarnost, a na nju su možda i najslabije devojčice u adolescentskom dobu. Od napućenih usana, preko ugrađene kose, do iscrtanih obrva - tinejdžerke se sve češće hvale i zubima belim kao sneg koje nimalo ne liče na prirodne.

Pročitajte još: Principi po kojima DETE UČI DA ČITA: Za nekoliko dana može da savlada ovu veštinu

Izbeljivanje je postalo imperativ mnogih devojčica koje žele da imaju “holivudski” osmeh, ne razmišljajući o posledicama.

Navlake mlade osobe vode do proteze!

Na društvenim mrežama već neko vreme dominira trend “ajkulini zubi”, a da bi se neko pohvalio da ima baš takve, znači da je otišao na brušenje do živca i stavljanje navlaka. Oni su sada must have. Stručnjaci kažu da se većina odlučuje za postavljanje krunica koje moraju da se menjaju na nekih desetak godina, što je veoma agresivna metoda i stomatolozi ih ne preporučuju mladim osobama, jer bi ih zanosni osmeh o kojem maštaju mogao koštati proteze već u 40. godini.

Izbeljivanje zuba skida gleđ i uništava zube.

Izbeljivanje na ovakav način podrazumeva agresivno i veliko skidanje gleđi, što značajno skraćuje život zuba i zbog toga se uopšte ne preporučuje.

Pročitajte još:  Ove SVAKODNEVNE navike uzrokuju "KRIVO" DRŽANJE TELA

Osim toga, preterana belina dobila je više kritika nego pohvala, pošto je i vrlo upitne estetike. Zato bi vaše tinejdžerke po svaku cenu trebalo da odgovorite od ove pomodne manije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.