Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Koliko često dodirujete lice? Četiri jednostavna načina da se rešite ove navike

Didirivanje lica ima brojne negativne efekte.

1632767850_Depositphotos_209619920_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Možda baš i dok čitate tekst dodirujete lice. Ova navika je učestala i mnogi ne mogu tako lako da je se reše jer postaje kao deo rutine.

Naše ruke nose bakterije. Kada dodirnemo lice, nesvesno širimo ulja, prljavštinu i bakterije sa ruku na lice. Ovo kasnije dovodi do začepljenje pora, bubuljica, pa i prerano starenje.

Neka vam ruke budu zauzete

Jedan od najlakših načina da se oslobodite navike dodirivanja lica je da držite ruke zauzetima.

Vizualizujte šta prolazite

Koristite tehnike vizualizacije i zamislite svoje ruke kao„ prljave instrumente“ i pomislite na sve stvari i mesta koja su po ceo dan dodirivale. Zapamtite ovu sliku čak i ako su vam ruke čiste.

Brojite koliko puta dnevno dodirnete lice

Istraživanja su pokazača da dodirnemo lice čak 3 puta u roku od jednog minuta. To znači da ako smo budni 16 sati, dodirujemo lica stotinama ili čak hiljadama puta dnevno. Zvuči i te kako mnogo.

Zamolite prijatelja za pomoć.

Možete da zatražite od bliskih osoba da vam pomognu tako što će vam svaki put kada dodirnete lice skrenuti pažnju na to.

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas