· · Komentari: 0

Ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali KROMPIR: Ona može imati brojte benefite za zdravlje kose i kože

Isprobajte njeno dejstvo

1675774776_Foto-Shutterstock-voda-iz-krompira.jpg
Foto: Shutterstok

Krompir dobro operite bez ljuštenja, ne uklanjajte koru jer sadrži veliku količinu vitamina C i B, kalijuma, gvožđe, kalcijum, fosfor, sumpor, bakar, kao i fitonutrijente i organska jedinjenja.

Kako se priprema tečnost?

Dakle, krompir ne treba guliti, već samo dobro oprati i ukloniti „okca“.

Sastojci za 4 porcije:

2 velika krompira
2 čaše vode
po želji i drugo povrće (celer, spanać, kupus)

Priprema:

Isecite krompir na male komade. Dodajte vodu i kuvajte 2-3 minuta. Procedite tečnost, ostavite da se prohladi, pa stavite frižider na 2-3 sata. Promešajte i možete da je pijete.

Za šta je sve dobar „sok“ od krompira?

Za zdravlje kože

Može vam pomoći u borvi sa suvom kožom, kod bora, staračkih pega. Iznutra dobro vlaži kožu, može pomoći protiv psorijaze, ekcema, akni, štiti kožu od infekcija. Samo sačekajte da se tečnost ohladi i popijte.

Za lepotu kose

Ova tečnost vam može pomoći i protiv peruti, kao i upala. Nanošenjem na kosu od korena do vrhova možete poboljšati sjaj kose, a ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu, pomoći će da se lokne lakše formiraju. Nakon nanošenja na kosu, ostavite da odstoji 10-20 minuta pre ispiranja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.