Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Obim bokova kod žena ukazuje na jedno oboljenje, a ovo su OKIDAČI

Višak kilograma drugačije utiče na žene, a drugačije na muškarce.

1618415370_Depositphotos_192692364_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Genetsko nasleđe, šećerna bolest, postporođajni period, kontraceptivna sredstva, starosna dob, ali i stil života, učestvuju u nastanku tromboze.

Pročitajte još: Prevaziđite prolećni umor i malaksalost pomoću ovih namirnica

Veliko istraživanje koje su sproveli danski lekari otkriva vezu između duboke venske tromboze s jedne strane i telesne mase, indeksa telesne mase, ukupne količine masti u telu, obima struka i obima bokova, s druge strane. Pokazalo se da višak kilograma drugačije utiče na žene, a drugačije na muškarce.

Kako sprečiti nastanak tromboze?

Promena životnih navika je ključna za sprečavanja nastanka tromboze, pre svega prestanak pušenja jer nikotinski zavisnici imaju dvostruko veći rizik od nastanka tromba. Smanjenje telesne težine je takođe jako važno tvrde lekari. Istraživanje je pokazalo direktnu vezu između mesta na telu na kojem su naslage masti i rizika za stvaranje krvnih ugrušaka u venama.

Pročitajte još: Evo kako BESPARICA može da izazove brojne NEŽELJENE posledice po zdravlje

Zdrava ishrana je prioritet ako želite da sačuvate krvne sudove. Zato je neopohodno da se smanji unos mesa, jaja, mlečnih proizvoda i svih namirnica s visokim procentom masti, Preporučljive su namirnice bogate omega kiselinama: seme konoplje, kelj, orasi, maslinovo ulje, riba.

Lekari savetuju da dodaci gvožđa treba da se koriste u sprečavanju stvaranja ugrušaka. Nivo gvožđa u krvi koji je niži 17 mikromola po litru, ukazuju na dvostruko veći rizik od tromboze. Pola sata fizičke aktivnosti dnevno je takođe dobra prevencija od nastanka ugrušaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas