Oglas
· · Komentari: 0

PET trikova koji vam mogu pomoći da se razbudite bez KAFE: Nakon ovih saveta će vam biti lakše da započnete dan

Ukoliko imate problem sa buđenjem ovi saveti vam mogu biti korisni

1665570285_Foto-Pixabay.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Dok se neki ujutru lagano bude, drugima je potreban hektolitar kafe da bi otvorili oči i progovorili. Postoji nekoliko trikova kako da se razbudite bez kafe, za koju mislite da vam baš jako znači.

Izložite se prirodnom dnevnom svetlu

Kad se probudite, pokušajte da dobijete što je više moguće prirodnog dnevnog svetla.

Ne morate izlaziti napolje, dovoljno je da otvorite prozore i pustite svetlost unutra.

Pročitajte još: Ove navike u ishrani mogu oslabiti vaš imunitet: Izbegavajte ove greške dok traje sezona gripa i prehlada

Alarm držite dalje od sebe

Ako vam je alarm tik uz krevet, jednostavno ćete ga isključiti i vratiti se spavanju. Ali ako ostavite alarm malo dalje, moraćete da ustanete da biste ga isključili. A kad ustanete, najteži deo je gotov.

Izbegavajte “skrolovanje” po društvenim mrežama

Koliko god to bilo primamljivo, uzimanje telefona u ruke i listanje društvenih mreža može da omete rad mozga i natera telo da preskoči važne faze budnosti te vas dovede pravo u delta fazu.

To bi moglo da podstakne i stresne reakcije, ako počnete da odgovarate na poruke ili čitate nešto negativno.

Pripremite odeću za trening i odradite vežbe

Vežbanje će vas najbolje razbuditi, dati adrenalin, pa čak i podstaći hormon sreće. Ali može biti teško da ustanete ranije kako biste odradili vežbe. Zato pripremite odeću za trening prethodne večeri i kad ustanete da isključite alarm odmah je obucite.

Držite se redovnog rasporeda

Ako možete, najbolje bi bilo da pokušate da održite redovan obrazac spavanja. Jednom kad ga ustanovite biće vam lakše ujutru da ustajete.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas