Oglas
· · Komentari: 0

Uklonite odmah KRPELJA namirnicom kojom imate u kuhinji

Evo šta da uradite

1657619118_krpelj.jpg
Foto: unsplash.com
Oglas

Leto je vreme kada nije neuobičajeno da se krpelji skrivaju u travi. Najbolje je odmah po povratku sa izleta otići na tuširanje i temeljeno oprati kosu.

Pročitajte još: Da li izbegavate SUNCE i patite od ALERGIJA? Evo koji vitamin je vaše organizmu HITNO POTREBAN

Srećom, u svakoj kuhinji postoji jedna namirnica uz pomoć koje ćete za sekund ukloniti krpelja. Ukoliko se krpelj ipak uvukao u kožu, možete ga izvaditi uz pomoć pincete, ali trebalo bi znati kako tačno da uhvatite ovog parazita da biste ga kompletno izvadili iz kože. Ukoliko baš niste vešti, najbolje je otići lekaru.

Koja je to namirnica koja pomaže da se oslobodimo ove napasti? U pitanu je so, jer je krpelji ne podnose. Na mesto gde se nalazi krpelj stavite so i preko toga držite parče vate ili gaze 20 minuta. Sam će izaći napolje.

Još jedna stvar pomaže, a to je alkohol. Parče vate ili gaze dobro natopite alkoholom i brzim pokretima premažite mesto gđe se nalazi krpelj u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu. Koža će se zagrejati i on će izaći napolje, ali proverite samo da neki deo njegovog tela nije ostao u koži. Ukoliko nemate medicinski alkohol, može da posluži i rakija.

Savet plus

Ne mažite uljem mesto gde se nalazi krpelj.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas