Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVITO BILJE

Za rane ČUVARKUĆA, a za prekomerno ZNOJENJE ova biljka

Koža je naročito osetljiva le­ti, ali osim skupih medicin­skih i kozmetičkih preparata, odlično dejstvo imaju i lekovite biljke.

1597918725_zalfija1.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Jedna od njih je čuvarkuća, koja posebno pomaže kod kožnih oboljenja.

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

U listovima ove biljke, koju gotovo svako do nas ima na terasi ili bašti, nalazi se sluzavi sok sa umiru­jućim efektima, koji deluje tako što rashlađuje kožu.

Mali i lekovita Foto: A.M.

Dejstvo čuvarkuće je nešto slabije nego kod aloja vere ali odlično leči ogrebotine i manje rane na koži a posebno one koje sporo zarastaju.

Najbolji i najjedno­stavniji način za upotrebu je da list zasečete i stavi­te ga na ranu ili problematični deo kože.

Da li vas muči prekomerno znojenje? Žalfija!

Ukoliko imate pro­blem sa prekomernim znojenjem, koje se naroči­to pojačava tokom leta, usled velikih fizičkih napora i izlaganja suncu, a zatim "bega" u hladovi­nu, onda vam ovakvi dani teško padaju.

Skuvajte litar čaja od žalfije i rešićete mnoge probleme Foto: Piksabej

Neretko se to pojačava usled emoci­onalnih i psiholoških kriza, kada smo napeti, uzbuđeni, zabrinuti... Ili kada imamo problem sa gojaznošću. Da biste bar malo olakšali sebi i sprečili prekomerno znojenje, isprobajte ne­koliko praktičnih sa­veta.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

  • Redovno depilirajte predeo ispod pazuha.
  • Umesto dezodoransa koristite antiperspi­rant i menjajte ga na sva­ka tri meseca jer telo vremenom postaje imuno na određene sastojke.
  • Koristite antibakte­rijski losion, a ne kla­sičan sapun.
  • Izbegavajte gazirana pića, slatkiše i zači­njenu hranu, jer one uzro­kuju pojačano znojenje.
  • Nosite garderobu od prirodnih materijala.
  • Obavezno pijte dnevno oko litar sveže pripremlje­nog čaja od žalfije.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas