· · Komentari: 0
MOĆ PRIRODE

Zaboravite odlaske na skupe tretmane – maska od meda ČINI ČUDA!

Osim što se koristi u ishrani, med ima i neverovatna lekovita i estetska svojstva.

1617082569_56802d2b42d4745e73bd8d3437f1b6bec065be01.jpg
Foto: Depozit

Postao je obavezan materijal za ulepšavanje i negu u gotovo svim granama kozmetike, a kolika je njegova moć delovanja uverićete se ukoliko probate samo neki od ponuđenih saveta.

Iako zbog svog lepljivog sastava se čini kao ne baš pogodan za rukovanje, upravo se u njegovoj lepljivosti krije tajna.  Ona izvlači iz pora nečistoće, a ubija i bakterije koje su glavni uzročik bubuljica na našem licu.

Maske sa medom odlične su kod tretmana zatezanja lica, pa je nepotrebano da za skupe tretman u kozmetičkim salonima dajete novac, kad imate med u kući.

Protiv bubuljica

Za lice bez akni, bubuljica i mitisera pomešajte malo vode, 1-2 izdrobljena aspirina i kašičicu meda. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-20 minuta, a zatim isperite. Masku pravite jednom ili dva puta nedeljno.

Med i cimet protiv akni

Pomešajte tri kašike meda i jednu kašiku cimeta i sve to nanesite na čisto lice. Ostavite da deluje oko 10 minuta pa isperite mlakom vodom. Masku možete koristiti svakodnevno, ali izbegavajte osetljivo područje oko očiju i usana. Ova maska je odlična protiv akni i upalnih reakcija na koži.

Med i soda bikarbona protiv ožiljaka

Sjedinite kašiku organskog meda, kašičicu sode bikarbone i kap esencijalnog ulja lavande, nanesite na lice i ostavite da deluje 5-10 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Ova kombinacija je odlična za uklanjanje ožiljaka na licu.

Maska sa medom za normalnu i suvu kožu

Pomešajte sledeće sastojke da smesa postane kompaktna i gusta:

- 1 kašika domaćeg meda

- 1 banana

- 1 kašika ulja jojobe ili bademovog ulja

Nanesite masku na svoje lice i ostavite 20-30 minuta. Nakon toga, isperite ga mlakom vodom. Ova maska se može koristiti jednom nedeljno. Lice će vam ubrzo postati sjajnije i zdravije.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.