· · Komentari: 0
neaktivnost

Dovoljno je samo TRI MINUTA VEŽBANJA na sat vremena SEDENJA: Evo koliko neaktivnost utiče na zdravlje

Od sedenja je teško pobeći.

1623676206_Depositphotos_77902846_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Sedeti veći deo dana toliko je loše za vaše zdravlje koliko i pušenje, pokazale su studije, pri čemu je otkriveno da su radnici koji sede imali veće šanse za ugroženim zdravljem. Naučnici smatraju da se kratkim ustajanjem uravnotežuju štete tokom dužeg perioda neaktivnosti, što je povezano sa nizom bolesti i kraćim životom.

Kako sedenje utiče na zdravlje?

Pročitajte još: LUBENICA snižava visok krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanog udara

- Želeli smo da saznamo šta je savršen koktel fizičke aktivnosti tokom dana za maksimalno zdravlje. Nova formula otkrila je da će tri minuta umerene do snažne aktivnosti na sat sedenja da ispravi ravnotežu i pomogne nam da imamo zdraviji život - ističe profesor Sebastijan Kastin, piše The Sun.

Za mnoge od nas posao zahteva da sedimo osam sati ili više dnevno. Ali kada se vratimo kući vežbanje od jednog sata i lagane aktivnosti nekoliko sati uveče mogu da doprinesu zdravlju.

Pročitajte još: Šta se dešava ukoliko ne unosimo dovoljno soli? Ovo je idelana dnevna količina

Studije povezuju neaktivnost sa prekomernom težinom i gojaznošću, dijabetesom tipa 2 i genralno lošim zdravljem. Smatra se da dugotrajno sedenje usporava metabolizam, što utiče na sposobnost tela da reguliše šećer u krvi, krvni pritisak i razgrađuje telesne masti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.